Eftersom du kapat av, gräv lite på sidan och borra hålet snett in lite längre ned. Då tar det, går fortare ned i roten och veden är aktiv. Dosering finns medskickad följ den. Kan bli ett fåtal plugg per planta. Gräv runt några så får du en uppfattning om den underjordiska stubbens diameter och dosera efter det. Lycka till
 
Instruktion finns på ecoplug.se
 
Tack för svar och tips, hoppas på att hinna få bort rötterna och hinna påbörja en odling redan i vår :)
 
Claes Sörmland Claes Sörmland skrev:
Det räcker med plugg i de större stammarna. Glyfosatet pumpas runt i hela växten via rotsystemet.



Du ser på plantan. Den kommer att slå ut på våren och bilda förvridna och gula blad. Plötsligt torkar alla bladen och faller av. Nu är syrenen död, även rotsystemet.



Ja, glyfosat är inte giftigt på det sättet och tas heller inte upp av de växter som du planterar. Så du kan odla mat där omedelbart efteråt. Det är den huvudsakliga användningen inom jordbruket, att sterilisera åkern från rotogräs och sen sådd för matproduktion direkt efter det.
Jo planterar man något kan det bli problem, att så något som skjuter skott en vecka efter sådd är det som sker i jordbruket. Stor skillnad. Sen är väl roundups stora fördel att det tar allt växande om det sprids vid rätt tidpunkt dvs jordbrukare slipper blanda två eller flera medel eller köra flera vändor vid olika tidpunkter. Sen har det flera dokumenterade nackdelar och en del effekter där forskningen inte kommit så långt men där resultaten är oroande.
ECOplugg är mer riktad men behöver sättas vid rätt tidpunkt för att ha bra effekt.
 
Claes Sörmland
Z z_bumbi skrev:
Jo planterar man något kan det bli problem,
Vad menar du kan bli problem i TS fall? Jag förstår inte.
 
Du skrev att det inte tas upp av de växter som planteras vilket det kan göra om man sätter plantor i nära samband med att det besprutas. I TS fall så kommer de antagligen inte sätta plantor direkt och då blir det ingen negativ effekt i just det hänseendet
 
Vi har diskuterat ecoplug, inte besprutning.
 
C camelspin skrev:
Vi har diskuterat ecoplug, inte besprutning.
Förutom i inlägget som jag svarade på.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.