JLyck JLyck skrev:
Vi har samma, hur får du det till att funka med 3 plan med tanke på kartorna? Vi har en del av huset där den inte kommer åt ifall vi inte bär dit den. Men den vill inte spara den kartan. Så varje gång måste den köra om på nytt. Inget problem egentligen men ändå.
3 olika kartor, dock slarvas det (frun) med att byta karta så det kan behövas flytta runt laddaren för att spara ner nya kartor.
Men just kartfunktionen skulle kunna förbättras tycker jag, eller så fumlar vi med nåt :crysmile:(y)
 
Ah, så ni flyttar med laddaren? Det gör inte vi. Kanske därför den inte vill spara kartan i den andra delen av huset.
 
Karlia
tttomten tttomten skrev:
Bästa uppfinningen någonsin, tom bättre än robotklippare och kaffemaskin:D
Om 2-3 gånger så har du lärt dig att stänga dörren till rummet som är stökigt, plocka upp saker som kan fastna mm. Efter någon månad går sånt på rutin.

Har själv föregångaren till din, S-50.
Nja, kaffemaskin på delad plats
 
JLyck JLyck skrev:
Ah, så ni flyttar med laddaren? Det gör inte vi. Kanske därför den inte vill spara kartan i den andra delen av huset.
För att läsa in "nya" kartan (y)

2 långhåriga katter här med, ena får dammsugaren köra runt när han lagt sig på golvet... Andra drar när han hör ljudet av den.
 
  • Gilla
Karlia och 1 till
  • Laddar…
Visst tar det ett tag att vänja sig vid att se till att aldrig lägga saker på golvet, men sen blir det en vana och tänk så skönt när du väl har fått in vanan och slipper snubbla på saker på golvet. Ännu bättre om den går på schema så att varje dag du kommer hem från jobbet så är det dammsuget i hela huset.

Men det är stor skillnad mellan de olika robotarna på hur lätt de fastnar i saker och hur effektiva de är.
2014 köpte vi vår första robotdammsugare för ca 1200 kr för något billigt märke (minns inte vilket). Den gick i 3-4 dagar innan den brann upp pga att mitt långa hår snurrade in sig i fästet till sidoborstarna så att de stannade och motorerna till dem brann upp. Trots den korta tiden hade vi hunnit inse hur skönt det var att komma hem till ett nydammsuget hem utan kattsand i halva hallen för att kattungen älskade att sprätta ut den ur lådan.. Så vi köpte en Neato utan sidoborstarna och den var hur bra och effektiv som helst! Tack vare att den inte hade några sidoborstar så var det sällan den fastnade i sladdar eller snören. Tyvärr blev det något fel på programvaran i den efter ca 4 år så trots att den var fulladdad så tyckte den att batteriet var helt slut efter bara någon minuts körning och då lyckades den inte ens ta sig tillbaka till sin laddstation. :cry: så 2018 köpte vi en Miele med sidoborstar och den funkar bra, men känns inte lika effektiv som Neaton. Kör den in under ex sängen och det är massor med dammråttor så dammsuger den upp det mesta, men en del råttor drar den bara med ut på golvet. Så gjorde aldrig Neaton utan den lyckades suga upp alla råttor. Sidoborstarna fastnar även ibland i sladdar, men inte alls lika mycket som den första vi hade.

Hur den fungerar med barn vet jag dock inte då vi väntar första nu, men det känns som att det kommer vara väldigt skönt att låta den gå medan vi är ute på promenad. Framför allt första tiden när det är så mycket nytt att vänja sig vid så känns det som att det kommer vara väldigt skönt att slippa lägga energi på att dammsuga.
Med katter vet jag däremot att de funkar väldigt bra trots att deras leksaker hamnar lite överallt. Vi har tre utekatter som drar in så mycket skit att vi måste dammsuga minst en gång om dagen för att det inte ska vara grus överallt så då är det perfekt att låta roboten ta hand om det.
Enda problemet med robot och katt som vi har haft var att en tidigare katt lärde sig att ställa sig bakom roboten och slå på sensorerna fram tills den stannade när hon tyckte att den var för jobbig... :rolleyes:
 
  • Gilla
  • Haha
Hexi och 2 till
  • Laddar…
Någon av våra katter bet sönder laddsladden till roboten, om det var planerat eller för att det bara var ännu en sladd som såg god ut vet jag inte.
 
N Nyikåk skrev:
Någon av våra katter bet sönder laddsladden till roboten, om det var planerat eller för att det bara var ännu en sladd som såg god ut vet jag inte.
Ett tips är att ha på ättika på sladdarna för då lär de sig fort att sladdar inte är roliga att bita i.
 
  • Gilla
em72
  • Laddar…
Får prova det.
 
Har en xiaomi s6, katt och småbarn. Klart bästa köpet på länge. Visst man får plocka upp saker före man kan köra. Men att dammsuga upp all sand eller katthår medans man matar sitt barn eller går ut i sandlådan är guld värt. För att inte glömma att slippa krypa runt för att dammsuga under sängar och andra låga möbler i en trång lägenhet. Kör den oftast 1gång per dag. Ibland oftare i hall/kök.

Dock tar den ju inte i hörnen och ibland får den köra två gånger på samma ställe för att få upp kattsand/sandlådesand men jag är nöjd.
 
  • Gilla
Karlia
  • Laddar…
Väcker liv i en gammal tråd istället för att starta en ny :)

Känner stort behov av att slippa dammsuga men har avstått hittills pga att huset har många nivåskillnader - på bottenplan är det 4 olika höjder, på ovanvåningen är det 3 nivåer och halvtrappa ner/källare är det 2-3 olika nivåer beroende på vad som känns nödvändigt att dammsuga... och sen alla trappor och nivå-trappsteg på det.

Känns som jag skulle behöva ha minst 2-3 st dammsugare för att det inte skulle bli alltför bökigt men skulle ändå behöva lyfta runt dessa 2-3 dammsugare ganska mycket och sen plocka fram vanlig dammsugare för trapporna/stegen.

Vad sägs, visst låter det som att robotdammsugare är bortkastade pengar för min del..?
 
B
@Yonaz "Känner stort behov av att slippa dammsuga men har avstått hittills."

Blir det inte väldigt smutsigt inomhus till slut? :thinking: lite imponerad att du avstått från dammsugning helt.
 
B BSOD skrev:
@Yonaz "Känner stort behov av att slippa dammsuga men har avstått hittills."

Blir det inte väldigt smutsigt inomhus till slut? :thinking: lite imponerad att du avstått från dammsugning helt.
Hahaha avstått från att skaffa robotdammsugare…
 
Kanske anlita städhjälp med rut-avdrag istället. Behöver inte kosta skjortan.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.