jessicaodanne skrev:
Kolla på Eksjöhus, de har fullavdragspriser på allt. Vi ritade om vårt hus helt och hållet och har lagt till högre takhöjd, två takkupor, balkong entreveranda större fönster m.m. men sen har vi dragit bort en hel del tex garderober, kök, vitvaror m.m. och summa summarum så blev det nästan inga pengar alls i tillval (efter att vi köpt kök vitvaror mm själva.
Det här låter ju synnerligen intressant! Kostade det något att göra om ritningarna?
 
Nej det kostade ingenting att göra om ritningarna, men det förutsätter att det inte är ett hus ur deras billighetsserie utan att det är ett av de vanliga kataloghusen. Begär en komplett offert då kommer ni kunna se exakt vad varje liten sak i huset kostar och vad man får för avdrag för allt från vattenkran till kök.
 
jessicaochdanne; Vad är det för husmodell som ni har utgått från?
 
Vi håller på att bygga gm en av de större hustillverkarna och jag har inte den uppfattningen att tillvalspriserna skulle vara speciellt höga. På det som är lättast att kolla, t.ex vitvaror, sanitetsporslin och massagebad, har jag jämfört hustillverkarens tillvalspriser mot leverantörens ca-prislista och i samtliga fall var hustillverkarens priser lägre.

För kök och badrumsinredning går de helt efter leverantörens ordinarie prislista fast med 10-20% rabatt. För garderober gäller leverantörens ordinarie prislista.

Sen är det klart att hustillverkarna har krav på en viss kvalitet, garantier och leveranssäkerhet och ofta har avtal med de större leverantörna som t.ex Siemens, Husqvarna, Ballingslöv, Vedum, Gustafsberg mm.

Självklart är en svensksåld märkesvara dyrare än ett okänt märke som man importerar själv men man kan kanske inte kräva att hustillverkaren skall sitta och googla efter billigaste byggvarorna från Baltikum.

Sen kan jag kanske hålla med om att de flesta avdragspriserna borde vara upp mot 100% så den som vill kan snåla till det och köpa en rackig garderob från Jysk eller ett bullrigt bubbelbad från Kina.

När det gäller elarbeten som t.ex spottar för 800 kr/st som någon nämnde är det snarare billigt. Försök hitta en elektriker som gör det till lägre pris (vitt). Bor du i ett storstadsområde kan det till och med vara svårt att hitta någon som har tid att utföra arbetet.
 
Hej
vi byggde ett Lappli hus i egen regi det var bra man valde sina hantverkare på rekomendtioner och börja med ett tomt hus inga tillval eller avdrag bara dom leverantörerna som man själv vill ha .
 
JoanBaez skrev:
jessicaochdanne; Vad är det för husmodell som ni har utgått från?
Vi har ritat om Sätesgården från Eksjöhus.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.