När man lägger ut golvbrunnar före gjutning av plattan, på vilken höjd ska dom vara jämfört med övre kant på plattan för att få till fallet mot golv brunnen vid gjutningen?

Eller det kanske beror lite på hur stort rummet är som dom ska vara i? Eller brukar man sätta dom generellt 2-3 cm under utan hänsyn till hur rummet blir om det är ett vanligt bostadshus eller hur gör man?

Är det olika höjder beroende på var golvbrunnen sitter, t.ex. i grovköket har man inte lika mycket fall som i dushen...?
 
Fallet mot golvbrunnen ska ha en viss vinkel och då blir enligt geometrin höjden på golvbrunnen beroende på rummets storlek. Sedan ska det nog luta lite mer i en dusch än i grovkök.

Prototypen
 
Ok, så man beräknar från väggen som är längst bort och ett fall på 1cm per meter då?
 
Egentligen hörnet som är längst bort.
 
prototypen skrev:
Egentligen hörnet som är längst bort.
Jo, just det. Fast har man golvbrunnen väldigt nära en annan vägg så kommer det att bli en väldans skidbacke från den väggen ner till brunnen om det är långt till hörnet längst bort.

T.ex. ett rum som är 5x2,5m med brunnen 0,5m från närmsta vägg så blir brunnen ca 5cm under närmsta vägg. 5cm fall på 0,5m... Ska man verkligen göra så??? Jag tycker det låter mycket.

Eller ska man kanske ha mera fall precis runt golvbrunnen och så lite mindre längre ifrån, om det är brunnen till en dush t.ex.?
 
Det normala är väl att man lägger plant golv förutom en meter kring golvbrunnen där man har fall, förutsatt att du inte tänkt dränka golvet i vatten varje dag.
 
Utom i badrum, där ska det vara fall i hela utrymmet.
 
jon_h skrev:
Utom i badrum, där ska det vara fall i hela utrymmet.
Ok, detta förenklar det betydligt i grovköket i alla fall.

Jag ska även ha golvbrun där vatten fördelarna och ack tanken sitter. Den är väl där endast för nödfalls situationer vid läckage. Ska fallet finnas i hela utrymmet eller räcker det med närmast brunnen? (Vid närmare eftertanke, det bör väl vara en spygatt även här med tanke på uttorkningen....?)

Och hur är det med bastun? Där ska det gå en spygatt till golvbrunnen i dushrummet utanför, räcker det med fall närmast brunnen även där?
 
hur skall fallet vara i ett garage då ?
 
Bara lite ironiskt!!

Mot oljeavskiljaren

Prototypen
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.