Har en gammal ladugård som är verkstad idag, är där dagligen, luftvärmepump 19° sedan 3 månader. Utsidan ser trött ut, den vita sidan är målad med silikatfärg, den gråa original sedan förr. Dessa mörka fält/piss gula fält?? Var så under sommaren åxa då det var varmt. Vad göra?
 
  • Vägg på gammal ladugård med ojämn vit silikatfärg och märken, svensk flagga i hörnet, gräsmatta och grus i förgrunden.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Yttre vägg av ladugård med vit silikatfärg och gråa fläckar, mörka och gulaktiga områden synliga.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det ser ut att vara den gamla murningen som suger upp markfukt som sedan avdunstar. Så länge du inte målar med en för tät färg eller putsar om med för hårt bruk är det med största sannolikhet ingen fara.
 
  • Gilla
perplutt
  • Laddar…
D
Inga skåp, panel eller liknande på insidan mot väggen?
 
Bara nån bänk
 
  • Interiör av ett rörigt garage med arbetsbänkar och diverse verktyg och byggmaterial.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
D
Mer ordning än i mitt gryt=)
Har sett skadad puts när insidan varit beklädd i oupvärmda utrymmen, tillsammans med hyfsat hög luftfuktighet. Men ser ut som att du har det luftigt ut mot väggen. Lite mystiskt med det hyfsat raka avslutet på fukten.
Annars liknar det slagregn där takfoten inte tar allt. Men eftersom att det sett ut så ett bra tag så är det inte svaret heller.
Är sockeln av granit eller gjuten? Äre tegel hela vägen ner kan det nog vara som föregående föreslog. Tegel är törstigt och delar gärna med sig till stenen omkring sig.
 
du får fuktig yta på väggens utsida. Det växer alger på väggar som är fuktiga i långa perioder. Väggen bakom skåpen är kall och får inte hjälp av innevärmen att torka ut efter fex efter regn eller nattkondens. Skåp som står mot denna vägg är orsaken till det. Det hjälper att höja värmen eller flytta skåpen från väggarna.
Den gråa väggen som är värre får nog inte mycket sol , eller ?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.