1 093 422 läst · 10 758 svar
1093k läst
10,8k svar
Saker som vi glömt bort att de har funnits
Nästan värre är s.k. odlad fisk. Dessa fiskar lever hela sitt liv i en miljö som inte är i närheten av deras naturliga. Trångt och fullt av fiskbajs.J JohanLun skrev:
Nästan all lax man köper i snabbköpen är odlad.
Man skulle kunna tro att en covidinfektion är en förutsättning för att kunna avnjuta delikatessen surströmming, men så är det inte! Folk har ätit surströmming långt innan covid-19 dök upp, men för nybörjaren är det bra att inte sätta igång för hårt. Vana surströmmingsätare öppnar burken vid middagsbordet och tar en tunnbrödsmacka och lite potatis till sillen för syns skull. De vill ju inte skrämma bort nybörjarna.hsd skrev:
En nybörjare rekommenderas att göra en tunnbrödsrulle med lite surströmming, mandelpotatis och lök för att inte chocka smaklökarna. Om en nybörjare äter surströmming utan tillbehör så finns en viss risk att smakläkarna blir lite överbelastade. De hämtar sig efter en stund, men det är lite onödigt att gå ut så hårt. En van surströmmingsätare behöver givetvis inte bry sig om dessa förhållningsregler.
Nubbe och öl hör förstås till, som vanligt till sill.
PS.
Angående burköppnandet så rekommenderas nybörjaren att öppna burken under vatten. Den goda aromen från surströmmingen kan annars bli lite för mycket.
DS.
Skogsägare
· Stockholm och Smålands inland
· 18 326 inlägg
Nästan all animalisk föda vi äter är uppfödd, och vegetabilierna odlade. Vore det inte så skulle jorden inte kunna föda miljarder människor.P pmd skrev:
MultiMan skrev:Det lokala charkföretaget här, Nyhléns-Hugossons, har överträffat sig själva på senare år. Deras alspånsrökta falukorv har gjort mig till falukorvsälskare, annars något jag sällan åt efter jag flyttade hemifrån. Väldigt mycket godare än t ex Scans varianter, inklusive Deli, och nästan perfekt konsistens.
De har många andra riktigt trevliga saker också, såsom deras bacon i samma alspån-serie, bättre än det mesta jag testat, i princip inget vatten i alls och steker pga detta på nolltid till perfekt krispighet. Vanligt standardbacon i svenska affärer brukar mer eller mindre koka färdigt pga allt vatten och saknar rätt rökighet.
Men som sagt, denna falukorv ser kanske inte speciell ut på papperet, men den slår all annan jag ätit. Rekommenderas varmt om ni skulle råka på den.
O så är falukorven i Norrland, satan oxå, får väl hålla till godo med Jägarfalu. Bacon nu för tiden smakar bläääk.MultiMan skrev:Det lokala charkföretaget här, Nyhléns-Hugossons, har överträffat sig själva på senare år. Deras alspånsrökta falukorv har gjort mig till falukorvsälskare, annars något jag sällan åt efter jag flyttade hemifrån. Väldigt mycket godare än t ex Scans varianter, inklusive Deli, och nästan perfekt konsistens.
De har många andra riktigt trevliga saker också, såsom deras bacon i samma alspån-serie, bättre än det mesta jag testat, i princip inget vatten i alls och steker pga detta på nolltid till perfekt krispighet. Vanligt standardbacon i svenska affärer brukar mer eller mindre koka färdigt pga allt vatten och saknar rätt rökighet.
Men som sagt, denna falukorv ser kanske inte speciell ut på papperet, men den slår all annan jag ätit. Rekommenderas varmt om ni skulle råka på den.
Renoverare
· Stockholm
· 18 219 inlägg
Lågt pris kan innebära ett högt pris och högt pris kan ske till ett lågt pris. Priser är högst individuella beroende på vad som avses. Och priser kan användas för att bekräfta tillhörighet (Enbart)AndersMalmgren skrev:
Ursäkta för HUFÄ. (Helt Utanför Facking Ämne)