Så coolt!
Beställde ett omgående
 
Redigerat:
Vill man ha funktionen ugn så tar man 2 kastruller varav den ena sätter man upp och ner över den andra
 
Fulkemisten
Långkok. Elda upp en rejäl glödbädd och ställ sedan in en gryta eller annat i lämpligt kärl med lock på ett par eldfasta tegelstenar. Gulasch med märgben är en favorit. Brukar köra potatisen direkt i grytan 40 min innan den beräknas vara klar. Det går även att göra risgrynsgröt och annat på det här viset.
 
  • Gilla
Blåbetong
  • Laddar…
A Alexn72 skrev:
Vill man ha funktionen ugn så tar man 2 kastruller varav den ena sätter man upp och ner över den andra
Har en Pyrexform med lock. Tänkvärt.
 
Fulkemisten
En kakelugn är en ugn. Komi ihåg det. Elda opp lagom jämn värme i den - använd sedan som en vanlig ugn.
 
  • Gilla
PNI
  • Laddar…
Häfte från 1917.
 
  • En sida från ett gammalt häfte från 1917 med text om matlagning och användning av kakelugn.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Sida ur ett gulnat häfte från 1917 med text om brödbakning och krukor, rubriken "Potatis" syns längst ner.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gammalt häfte från 1917 med titeln "Hemmet och Dyrtiden", kvinna vid skrivbord.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
Blåbetong och 1 till
  • Laddar…
Undrar hur kakelugnsinsatsen såg ut. Någon som vet?
 
Vet ej, men funderar: Skulle insatsen tillföra något som den föreslagna blomkrukan (eller i mitt fall ett bockat galler från en hatthylla) inte klarar, då måste det vara att sätta in sin matvara på olika höjd. Alltså sidstycken med falsar som i en vanlig ugn, och ett galler eller plåt att lägga matvaran på när den gräddas. Givetvis kombinerat med någon anordning för att hålla sidstyckena på rätt avstånd från varandra.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.