Säljaren säger ju att den fungerade vid till trädet. Vad mer kan du begära?

Att kräva en ny värmepump är dock inte rimligt. Och att lägga installationspengar på en gammal är inte vettigt. Om de ens får installeras.
 
  • Gilla
Jonas Kvarnstrom
  • Laddar…
Det ni köpt stämmer säkert fint med beskrivningen, men med den abrovinken att ni inte märkte att pumpen var gammal och i princip slut innan ni köpte.

Samtidigt säger säljaren att pumpen fungerade vid flyttstäd, vilket innebär att ni utan att ha behövt undersöka den närmare skall kunna förvänta er att den fungerar när ni tillträdde.

Hur lång tid från att ni klev in genom dörren gick det till ni upptäckte att den inte fungerade? Samma dag, en vecka?
 
F Frida .s skrev:
Nu har vi alltså köpt ett hus som inte stämmer med beskrivningen av köpet. Är det inte rätt?
Om en tekniker direkt på plats kunde döma ut värmepumpen som föråldrad/värdelös så borde er egen besiktning och undersökning rimligen ha kommit fram till exakt samma sak. Varför gjorde den inte det? Såg den ny ut i era och er besiktningsmans ögon? Var det varmt eller kallt i garaget när ni undersökte det? Besiktigade ni huset på sommaren men flyttade in mitt under den kalla vintern? Eller var det helt enkelt så att ni kanske inte riktigt uppfyllde er undersökningsplikt och nu vill lägga skulden på någon annan?

Att haka upp sig på att det inte stämmer överens med beskrivningen är i sammanhanget irrelevant och blir bara till en larvig principfråga. Säljaren kanske lurar er, säljaren kanske trodde att den fungerade, eller så har pumpen helt enkelt gått sönder. Faktum kvarstår: det spelar ingen roll. Det handlar om en produkt som ni alla enkelt kunde inse att den var värd ungefär noll kronor och snarast måste bytas eftersom den skulle rasa vilken dag som helst. Att då känna sig lurad när den sen inte fungerar bara för att säljaren uppgett det, ja då har man nog inte förstått det egna ansvaret i att köpa ett hus.

Hade det varit stora pengar inblandade hade det kanske varit värt att ta en diskussion, även om er undersökningsplikt ändå hade varit lika stor. Nu är det mer som att få en tomburk gratis av någon och sen känna sig lurad för att den var för bucklig för att panta.
 
  • Gilla
Dortmunder DAB och 3 till
  • Laddar…
J Jonte Karlsson skrev:
Att haka upp sig på att det inte stämmer överens med beskrivningen är i sammanhanget irrelevant och blir bara till en larvig principfråga. Säljaren kanske lurar er
Haha, hur du inte själv hur dumt det låter?
Om säljaren utfäst att pumpen fungerar så ska den givetvis göra det.
Annars är det som du säger att säljaren luras, det är INTE ok.
 
  • Gilla
Frida .s
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.