Hejsan

Undrar om det är någon här som har byggt bra hus och vill dela med sig av sina erfarenheter....
 
Inte ännu, men vi har beställt en Korsgården från Bra hus. Har bara positiva erfarenheter än så länge. Rejäla hus, med bra standard.
 
Byggde förra vintern. Bra standard och tillmötesgående leverantör. Slutresultatet beror på hantverkarna som slutligen gör jobbet!
 
Ska på husvisning av Bra hus imorgon.
Hoppas at få klarhet i vissa saker och en offert på Österå samt ett dubbel garage som sitter ihop med huset.
 
Vad kostade Korsgården?
 
Vi byggde just ett Österå. Ett tips är att förlänga det 0,6m åt varje håll för större tvättstuga med möjlighet att ha klädkammare mitt emot och ett större kök.

OSB bakom gipset på väggarna och takhöjd på 2,5 rekommenderas också!

Själv har vi valt till en Comfort vitmålad trapp med eklaserade steg, aluminiumklädda fönster, antikprofil invändigt på fönstren, vitmålad träpanel i taket, IKEA kök med utdragslådor överallt, Nibe 360P och lite annat smått och gott.
 
Har för mig att korsgården i standarutförande ligger på ca 1,2 för materialleveransen. Total priset beror ju så klart på om man vill ha NF eller göra något själv. Beror väl även på vilka entreprenörer man anlitar. Vår säljare är också den som kommer bygga huset, vilket känns väldigt bra.

Vårt hus blir lite dyrare då vi har en del tillval som t.ex annan panel (stående/liggande/stående), bytit L-trapp till U-trapp, ryggåstak på övreplan, öppenspis bl.a. Vi har dock inte valt till OSB. Kan nämna att takhöjden är 2,5m som standard nu mera, med 2,7m som tillval. Vi kommer även välja bort köket, då vi inte gillar HTH kök. Det blir istället ett kök från Bomans snickerier här i Avesta.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.