Någon som har massivt trägolv UTAN golvvärme? Vi har hela tiden tänkt, javisst självklart golvvärme! (det ska vi ha på toalett, kök och vissa delar där inte trägolv ska finnas, grund:betongplatta på mark, 300mm cellplast))
Frågan är massiva golvplank golv tj.ca.25mm, blir dom så kalla?
Är det tok att inte ta golvvärme i hela huset eller är det tok att satsa pengarna på vattenburen värme under massivt trägolv. Under vardagsrummet tänker vi lägga massiva ekplank och under detta rum är det ett garage som har golvvärme.
 
  • Gilla
Stugägarn72
  • Laddar…
Det ligger garanterat mer massiva trägolv utan än med golvvärme i det här landet. Det fungerar alldeles utmärkt, och upplevs inte alls som kallt om golvet är ordentligt isolerat. Argumentet för golvvärme när man har riktiga trägolv är i mitt tycke bara att man slipper se värmekällan.
 
Ja, någon värmekälla i form av radiatorer vill vi inte se..men undra om det räcker att ha golvvärme i hela huset med inte i vardagsrummet ovanför garaget. Där ska vara en öppen spis utan kassett, helst som man inte bara inte eldar för mys utan kan sätta för nåt eller på nåt sätt få bättre värme i rummet. I ofs så kan man ju dra ner temperaturen på det golvet i golvvärmen kanske, är inte ett rum som vi kommer vistas i så mycket.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.