Vi skall till att bygga en liten stödmur mellan gräsmattan och infarten till huset. Har för avsikt att bygga upp denna med Bya mursten. Muren kommer inte att bli mer än 35-40 cm ovan mark så den borde völ klara av jordtrycket utan större problem.

Vi har grävt ut där muren skall stå och gjutit en sula som muren skall stå på.

Någon som haer erfarenhet av dessa murar och hur man bygger dem?

Finns ju betonglim att köpa till dessa stenar (dyrt), någon påstär att det funkar bra med lim typ PL400. Det billigate vore väl att använda ett tunt murbruk men det finns kanske några nackdelar med detta?

Tack på förhand!
 
Stenbolaget säljer PL400 som betonglim: Stenbolaget.se Övrigt - Betonglim PL400

Det fungerar bra. Dock är PL400 betydligt billigare på Bauhaus och Claes Olsson...

Jag lade först lagret sten på fundamentet i finbetong för att få det helt i våg. Kommer lägga dräneringsslang och makadam/singel med markduk bakom muren.

/Abbe_
 
Om det inte är speciellt högt tryck så kan man "limma" med fogskum. Spiller man bränner solen bort skummet men se ändå till att inte kladda för mycket.

mvh plexi
 
vi använde tunga betongstenblock som vägger ca 19kg /styck och såna har vi stapplat löst till en mur i 4 sikt ( 80cm?) utan någon bindning emellan. Dom ligger stilla på grund av sin tyngd.
Också en enkel 2 stegs trappa byggdes av dom - tunga block ligger löst på en underlag av stenmjöl. Kommer tyvärr ej ihåg produktens namn.
Muren håller solid mot en rabatt i 3 år nu. Om ni inte redan köpt tegel så kan ni kanske överväga den tyngre varianten?
gaia
 
limma och lägg dom omlott. Underskatta inte de kommande växternas rötter, dom kan flytta berg. T ex avenbok växer till sig snabbt, medan tulpaner är kraftlösa......
 
Har hört man kan använda kakelfix åxå att foga ihop dem med. Ska tydligen funka precis lika bra...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.