Hej,

Till slut fick vi då vårt beställda fönster, bara det att det visade sig vara lite för stort för "gluggen" (beställt efter svensk standard, 9x16, men tillverkat exakt 90x160)...

Efter lite pyssel fick vi dit fönstret, men det är inte mycket springa mellan karm och väggregel, endast är ett par milimeters glipa på sina håll (där det var större glipa har vi använt fogskum)

Som en desperat åtgärd i helgens halvkalla, blåsiga väder har vi "drevat" in gullfiber så gott det går, och det blir ju tätare, men dels är det ju knappast optimalt (vare sig vindtätt eller toppenisolerande då det blir väldigt kompakt och många gånger trasigt), och dels gick det inte ens att få i på alla ställen...

Så hur ska man göra för att få det så bra som möjligt?

M.v.h.
Fredrik Blom
 
Skum brukar väl kunna hitta in i minsta glipa. Har själv använt skum på ställen som var för trånga för drevremsa och det blev tätt. Testade ni inte med det när flaskan ändå var framme?
 
Hej,

Nja, vi körde med skum så långt vi kunde, men när det kändes som om 95% av skummet hamnade utanför fönstret så slutade vi. Dessutom fick man ju varningens ord från alla nära och kära om att passa sig för att pressa in för mycket fogskum p.g.a. expansionen och sprickrisk o.s.v.

Men det kanske bara är att testa igen, och försöka fixa en smalare "pip" till flaskan...

Tack för svaret i alla fall!

M.v.h.
Fredrik
 
Skulle trycka in utvändigfog
så gott det går.

Mvh Putte
 
bubblebobble skrev:
...Dessutom fick man ju varningens ord från alla nära och kära om att passa sig för att pressa in för mycket fogskum p.g.a. expansionen och sprickrisk o.s.v. ...
Är detta ett problem förutsatt att det inte är tilltäppt, dvs att skummet har någonstans att ta vägen när det expanderar?

/Rob
 
robhol skrev:
Är detta ett problem förutsatt att det inte är tilltäppt, dvs att skummet har någonstans att ta vägen när det expanderar?

/Rob
Jag vet inte, men det känns som att det inte borde vara någon större fara som det ser ut här... Å andra sidan känns det dumt att chansa :)

/Fredrik
 
ByggPutte skrev:
Skulle trycka in utvändigfog
så gott det går.

Mvh Putte
Det har jag också funderat på, men vilken sorts fog ska man i så fall använda?

M.v.h.
Fredrik
 
Skulle ta en fog som
är gjord för utvändigt bruk.
Finns ju en hel del olika fabrikat.


Mvh Putte
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.