12 709 läst · 26 svar
13k läst
26 svar
Bbq
Sida 1 av 2
Är en någon som vet om denna eller liknande går att få tag på i Sverige.
Cast iron Barrel Stove kits
Tänkte mig något likanande.
Big Smokey
//Niclas
Cast iron Barrel Stove kits
Tänkte mig något likanande.
Big Smokey
//Niclas
Jula har en billig variant av en smoker:
Jula Postorder Lokomotivgrill
Kolla även denna länken:
barbeque.se - Butik
//Henke
Jula Postorder Lokomotivgrill
Kolla även denna länken:
barbeque.se - Butik
//Henke
Ett annat alternativ än Julas(har sett den i verkligheten och den är verkligen inte solid...) är ju att köpa en sån här, Welcome to Weber.com
Vänner i USA använder den till sin BBQ. Finns dessutom en höjdarsite med råd och tips. The Virtual Weber Bullet - For the Weber Smokey Mountain Cooker Smoker enthusiast
Själv "röker" jag med en Weber One Touch Gold. Funkar utmärkt om man bara använder en termometer och håller rätt på temperaturen. Gjorde spare ribs i helgen, fyra timmar i röken. Mums, Recent Development: IMG_0867
Vänner i USA använder den till sin BBQ. Finns dessutom en höjdarsite med råd och tips. The Virtual Weber Bullet - For the Weber Smokey Mountain Cooker Smoker enthusiast
Själv "röker" jag med en Weber One Touch Gold. Funkar utmärkt om man bara använder en termometer och håller rätt på temperaturen. Gjorde spare ribs i helgen, fyra timmar i röken. Mums, Recent Development: IMG_0867
Oklahoma Joe Barbecuespecialist - Workshops - Catering - Demonstraties - Verkoop
Där har ni manliga grillar =)
Vi har en sådan 16". Jäkligt fin grill. Eldar i eldstaden och så en hel kotlettrad med ben och svål som man vänder var 20e minut samt skvätter med grillolja och rödvin i en 3-4h så har man godis att äta sedan. Rejält dyra nu dock. Vi gav 18 för en 10 år sedan.
Där har ni manliga grillar =)
Vi har en sådan 16". Jäkligt fin grill. Eldar i eldstaden och så en hel kotlettrad med ben och svål som man vänder var 20e minut samt skvätter med grillolja och rödvin i en 3-4h så har man godis att äta sedan. Rejält dyra nu dock. Vi gav 18 för en 10 år sedan.
De pjäserna jag hänvisade till är inga avancerade skaer precis. Har man bar tillgång till en maskinverkstad och är svetskunnig så skulle man väll gissningsvis bygga en kopia på våran på en hleg eller så.Saxpy skrev:
Jag har Julas lokomotivgrill och den är solid så det räcker för vanligt trädgårdsbruk. Och maten blir ljuvlig! Jag föder upp egna får och en lammstek som fått sådär en 5-6 timmar i den blir obeskrivlig. Om man varvar glödande grillkol med blötlagd ekved så har man rökblandningen.
Dock har den dålig lack. Eldkammarens yta fördärvades redan efter första gången. Jag tänkte blästra den och spreja på HotPaint och se om det håller bättre.
Ursprungligen tänkte jag mura en BBQ i tegel, men när jag såg Julas så köpte jag den istället. Till saken hör att jag inte kan svetsa. Kan man det är det ju bara fantasin som begränsar...
Dock har den dålig lack. Eldkammarens yta fördärvades redan efter första gången. Jag tänkte blästra den och spreja på HotPaint och se om det håller bättre.
Ursprungligen tänkte jag mura en BBQ i tegel, men när jag såg Julas så köpte jag den istället. Till saken hör att jag inte kan svetsa. Kan man det är det ju bara fantasin som begränsar...
Det är inte så komplicerat egentligen. Ladda kolhållarna med lagom mycket kol, 6-7 på varje sida brukar bli bra och sätt ett aluminiumtråg mittmellan. Personligen så använder jag en termomenter som är monterad med lite najtråd i höjd med var köttet ska vara för att hålla koll på tempen. Finns lite olika skolor, men runt 225F eller 110C är rätt lagom tycker jag. Det är ganska lätt att styra tempen med spjället och öppning i locket. Lägg sedan på blötlagd ved i mindre bitar på kolet och börja grilla...ciao skrev:
Man måste fylla på med kol och ved efter 45-60min nånting.
Ett problem som man får när man använder en klotgrill istället för en "riktigt rökare" är att tempen sjunker så fort man lyfter på locket. Man kan antingen sluta lyfta på locket i tid och otid alternativ lägga in ett par tegelstenar i botten på baljan. Dessa ser till att temperaturen snabbare återgår efter man tjuvkikat på härligheten man grillar...
Länken ovan till Virtual Weber Bullet är ovan är användbar, det mesta är tillämpligt även för oss andra...
Hoppas det hjälper lite grann... Kom ihåg att övning ger färdighet här och att man faktiskt får lov att misslyckas i början så bjud inte in hela släkten första gången du provar detta.