Hej! Har köpt ett hus byggt 1970 där vi började riva ut en gammal VVB som hade läckt från en trasig ventil. VVB stod i badrum med tvättstuga på andra sidan väggen. När vi kontrollerade omfattning av läckan insåg min byggare att våtrumsmattan i tvättstuga var helt bedrövligt vattenskadad. Både badrum o tvättstuga står direkt på betongplatta. Hur är det möjligt att det under en våtrumsmatta kan se ut så här?
 
  • Vattenskadad våtrumsmatta i hörn av tvättstuga med synlig betong och avlopp.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Fukten går ju upp i den oisolerade plattan och stoppas av tätskiktet, sen reagerar fukten med limmet och sen ser det ut så där.
 
  • Gilla
Dykrt
  • Laddar…
Googla förtvålning av lim.
 
  • Gilla
Dykrt
  • Laddar…
Stefan N Stefan N skrev:
Fukten går ju upp i den oisolerade plattan och stoppas av tätskiktet, sen reagerar fukten med limmet och sen ser det ut så där.
Med tanke på ålder av huset och att den tvättstugan gjordes om någon gång sent '80-tal tidigt '90-tal; kan man räkna med att även badrumsmattan ser likadan ut? Går det att leva med?
 
@Stefan N Vad anser du är en bra lösning om man pratar tight budget? Max 10k per rum. Antar att limmet behöver saneras, men hur? Sen byggfläkt som får stå och blåsa i utrymmet i en vecka eller mer? Många nybörjarfrågor.
 
Man renoverar ju inga badrum med en budget på 10k. Ser ut som gjutjärnsbrunn också? Markfukten kommer ju fortsätta upp i plattan om man inte gör nåt åt den, och att bara lägga ny matta blir nog inge bra.
 
Har du oisolerad platta på mark bör du bila upp plattan, gräva ut, lägga ner makadam, täta, isolera och gjuta upp nytt golv ifall du vill ha badrum där.

10k kommer du inte långt alls med tyvärr.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.