Vilka försäkringsbolag finns för byggfelsförsäkring, för villa och delentreprenad? Enbart Garbro eller Bostadsgaranti också? Finns fler?

Ni som byggt mycket själv vad har ni fått för pris? Utan att själv jobba i branchen då... Vi kommer att få stommen i färdiga block och göra resterande invändigt själva.

Behöver vi någon annan försäkring under byggtiden? Såg något inlägg om villabyggareförsäkring, är det något som rekommenderas och vad innebär den?
 
Utöver Gar-Bo försäkring AB och Försäkrings AB Bostadsgaranti finns Försäkringsbolaget Gerling. Detta bolag lämnar dock inte byggfelsförsäkringar för småhus.

Flera småhustillverkare tillhandahåller byggfelsförsäkring inom ramen för deras avtal. Vad det kostar att byggfelsförsäkra "direkt" kan jag inte svara på, men på detta forum finns en del uppgifter om detta. Kolla annars med nämnda bolag. Enligt flera uppgifter är Gar-Bo snabbast och smidigast.

Om du bygger själv måste du naturligtvis ha bygget försäkrat. Detta gäller dels för skador på materialet (skadegörelse, brand, stöld m.m.) samt ditt ansvar som byggherre (om du på något sätt skulle skada annans egendom). Vidare brukar dessa villabyggareförsäkringar även ha en rättsskyddsdel (täcker ex.vis ombudskostnader vid ev. tvister).
Samtliga sakförsäkringsbolag tillhandahåller sådana försäkringar som egentligen är en utökad villaförsäkring. Kontakta exempelvis If som har en utmärkt sådan försäkring.
 
Ok, så då är det en byggfelsförsäkring man skall teckna, samt en villabyggareförsäkring via sitt "vanliga" försäkringsbolag.

Men det här med färdigställandeskydd, är det något som ingår i byggfelsförsäkringen eller något vi ska skall teckna vid sidan om och tillhandahålls av antingen Garbo eller Bostadsgaranti?
 
Vad gäller färdigställandeskyddet, som skall finnas om man använder en entreprenör (för det egna arbetet erfordras inte färdigställandeskydd) kan detta bestå antingen av en bankgaranti från entreprenören på 10 % av kontraktssumman eller en försäkring hos Gar-Bo eller Bostadsgaranti.
Tala alltså med det företag som skall lämna byggfelsförsäkringen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.