963 700 läst · 13 177 svar
964k läst
13,2k svar
Vad blir det för mat?
Dagens middag ser ju inte så fantastiskt trevlig ut.
Men gott är det bannemig.
Jag följer detta recept ganska nära.
https://www.kryddburken.se/2009/11/12/cajunkryddad-lovbiffsgryta-med-haselbackspotatis/
Men har aldrig haft hasselbackspotatis, utan ris för det mesta.
Fiddes Payne cajun-krydda har jag haft en burk, slut sedan många år sedan, jag tror inte den går att få tag på Sverige numera ...
Jag brukar nuförtiden blanda ihop egen cajun-krydda. Jag googlar fram några recept på cajun-krydda, och blandar bara ihop typ ett genomsnitt av vad de olika recepten visar. Det blir aldrig speciellt noga mätt något, och alltid olika, spelar inte så jättestor roll. Ofta vill recepten att man ska ha i vitlökspulver, det kan man skita i och istället sätta färsk vitlök direkt i maten om det är enklare.
Glöm inte att ha i det mesta av kryddorna redan innan bräseringen, så kryddorna jobbar sig in i köttet. Sen kan man i slutet tillsätta lite sista för att balansera till smakerna som man vill ha det.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Men gott är det bannemig.
Jag följer detta recept ganska nära.
https://www.kryddburken.se/2009/11/12/cajunkryddad-lovbiffsgryta-med-haselbackspotatis/
Men har aldrig haft hasselbackspotatis, utan ris för det mesta.
Fiddes Payne cajun-krydda har jag haft en burk, slut sedan många år sedan, jag tror inte den går att få tag på Sverige numera ...
Jag brukar nuförtiden blanda ihop egen cajun-krydda. Jag googlar fram några recept på cajun-krydda, och blandar bara ihop typ ett genomsnitt av vad de olika recepten visar. Det blir aldrig speciellt noga mätt något, och alltid olika, spelar inte så jättestor roll. Ofta vill recepten att man ska ha i vitlökspulver, det kan man skita i och istället sätta färsk vitlök direkt i maten om det är enklare.
Glöm inte att ha i det mesta av kryddorna redan innan bräseringen, så kryddorna jobbar sig in i köttet. Sen kan man i slutet tillsätta lite sista för att balansera till smakerna som man vill ha det.
Min svägerska skickade en bild på sin äckliga julskinka. Vad kan ha hänt här tror ni?
Färdigkokt, griljeringsklar men den vattnade av sig något oerhört i ugnen och den ser inte klar ut men den gick att skära i utan problem.
Färdigkokt, griljeringsklar men den vattnade av sig något oerhört i ugnen och den ser inte klar ut men den gick att skära i utan problem.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
I min ungdom griljerade jag en skinka och tog för givet att den var kokt. Det var den inte. Tog en tredjedel av skinka innan vi förstod varför den inte smakade som det brukar.
Renoverare
· Stockholm
· 18 239 inlägg
Testa färska kycklingklubbfileer.Mikael_L skrev:
Renoverare
· Stockholm
· 18 239 inlägg
Tror fan det..P Pappa1986 skrev:
Det är en bit av bakläggen med på denna skinka..
Man har haft en för liten del och då skurit ut en bra del av läggen med på skinkan.
Går att äta, men ingen julskinka..
tyvärr..
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Lite macka och öl innan sängen..
Fick låna en traktor för att fixa all plogning idag...
Så efter att bara fått frukost..
Så satt detta fint..
hårdbröd.. makrill, sardiner, ägg.. ost..
tomat och sallad..
smörgåsbord
krävdes bara 12 Tim i fält innan jag fick en macka..
Renoverare
· Stockholm
· 18 239 inlägg
Makrill i tomatsås på macka är lite nostalgi faktiskt. Fick man alltid som kvällsmacka hemma hos mormor och morfar.