Tjena,
Skall dra en nätverkskabel från ett rum till ett annat, och kommer behöva gå igenom en vägg. Placeringen av fiberdosan är i samma hörn som där kabeln skall igenom, och av samma anledning är också routern nära här - och det finns risk att det kommer gå en och annan kabel igenom här. Just för TP-kabel så hade man ju kunnat köra en RJ45 i varje ända av väggen (på sådär +20 cm då det är en tjockare vägg) men det kommer säkert någon gång behövas en tredje eller så kommer jag vilja dra nån annan kabel genom här av någon anledning samt att jag inte vill köra två en onödiga skarvar sådär.

Därför tänker jag att jag hellre vill göra ett snyggare hål. Då väggen är tjock (ursprunglig yttervägg) så är ett guidande rör igenom att föredra känner jag, då gärna också med nån snygg "ram".

Jag kan dock för mitt liv inte finna några vettiga produkter för detta. Ett tjockare rör och lock med hål (tänker kabelgenomföring för skrivbord, typ denna https://www.clasohlson.com/se/Kabelgenomföring-för-bord/36-4541) hade ju funkat, men behöver då hitta någon form av rör på 80 mm att matcha upp med. Avloppsrör på 40 är går ju också att köra, men hittar då inga snygga "hattar" / "ramar".

Så, varför hittar jag inget? Någon som har idéer på produkter för ändamåler och/eller sökord? :)
 
50-75mm Avloppsrör rätt genom väggen och doslock över. Kanske fungerar. Vilket som så är ett vanligt doslock billigt och diskret. Bara borra hål i det för kablarna. På sidan du har din router kan du sätta ett utanpåliggande uttag behöver du fler än två uttag så sätt en mindre patch panel.
 
Du kan ju köra med 73mm hål rakt igenom, sätt en rörmuff 50mm i baken på en multidosa 45. Sätt en likadan dosa med rörmuff på andra sidan och sen ett VP 50 mellan.
Sen kan du sätta doslock på vardera sida.
Ledningsutlopp gör den sen med ett förhöjt doslock som du klipper ur med din stanstång.


Rörmuff typ: https://www.selga.se/sel/Produktkat...behör/RÖRMUFF-50MM/p/1400175?prevPageNumber=0

Multidosa hittar du på elbutik, typ E-1426105. Finns nu även för 83mm håltagning, kan dock inte det E-numret i huvudet.
 
tommib
Avloppsrör valfri dimension, en dubbelmuff och två täcklock. Skär ur lagom stor tårtbit ur täcklocket. Skär ut mer när du vill ha i fler kablar.

Ventilationskanaler i plast (runda och rektangulära) fungerar också. Svårare att hitta en passande täckning kanske men man kan ju kapa upp en tallriksventil.
 
Snailman
Lånar den här tråden.

Är några olika saker jag vill göra:
1 dra kabel rätt igenom en vägg, väggen är fortfarande öppen på en sida, 70mm regel med 17mm råspont på båda sidor och sedan 13mm gips på båda sidor.
Det är två delfall A är en dator på ena sidan och bildskärm, mus och tangentbord på andra sidan.
Delfall B är två saker B1 är en TV på ena sidan och en dator på andra sidan.
B2 är 6 högtalare på samma sida som TV:n och en förstärkare på andra sidan (samma sida som datorn)

Tankar:

Två apparatdosor sätts rygg mot rygg, botten i dessa tas bort, det går då att skruva ett täcklock på båda sidor av väggen med önskvärd håltagning.

En sådan här sätts på båda sidor av väggen och en bit avloppsrör inne i väggen

https://www.clasohlson.com/se/p/36-4541-1?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=google surfaces&gclid=Cj0KCQiAhf2MBhDNARIsAKXU5GRcjMXMrpvli3TIq_Wjth2CAwXuHzejfBusEm7uBeg7HOQXL9sZLOsaAoRhEALw_wcB

https://www.byggmax.se/kabelgenomföring-60mm-habo-svart-p729404?gclid=Cj0KCQiAhf2MBhDNARIsAKXU5GRLtLXdXjpJ-mno1hXSIz3wtfGKulbs9miWNdbeZEYnEMtxe_SLVCIaArNOEALw_wcB#1224=52209

https://www.specialbeslag.se/produk..._nlZbw4ac9im81COFpaImXZAjV80GTAkaAp11EALw_wcB

Högtalarkablarna vet jag inte riktigt hur jag ska göra med, funderade på att sätta en apparatdosa i väggen där varje högtalare ska stå och sen sätta ett täcklock för genomföring?

Där förstärkaren står kommer jag nog låta elrören /elslangen för högtalarsladden mynna rakt ut ur väggen. Ska kolla om högtalarsladden jag har sedan tidigare får plats i 20 rör eller 20 slang.

Rummet där datorn och förstärkaren ska stå är ett mindre teknikrum/klädkammare så behöver inte vara jätte snyggt där inne.

Sökt lite på bordsgenomföringar.


https://www.hornbach.se/shop/Kabelg...K4b7U4MB2MxYSCF9j4v75dD242FPSDLIaApr-EALw_wcB

https://cdon.se/hemelektronik/kabel...66yJiOuINYDAuLqHnvAaAh0lEALw_wcB&gclsrc=aw.ds



Undrar om nån har tips och funderingar angående detta?
 
Snailman
Två aluminium kabelgenomföringar från Bolatus, isolerade med borst, lämpliga för väggmontering.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Köpte 2st sådana från Amazon för 145kr paret, var gjorda i aluminium, verkar gedigna, bör funka bra att även sätta i väggen.

Märke Bolatus, verkar även finnas liknande som är gjorda i plast, så försök kolla upp ordentligt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.