Har en planktimrad liten enplansstuga på cirka 12kvm på nya tomten som hade gjort sig bättre på annan plats än där den nu står. Hur mycket jobb kan det vara att demontera den och flytta på den? Någon som gjort något liknande? Rent tekniskt sett känns det ju mest som att demontera och bygga ihop ett gigantiskt 3D-pussel men jag kanske har fel ;)
 
Den går inte att flytta hel? Hur långt ska den flyttas?
 
Är väl bla beroende på om man skruvat eller spikat ihop den...
Men jag TROR att det är mycket mindre jobb att flytta den hel.
 
Går det att komma åt med kranbil eller en hjullastare som kan lyfta högt kan det gå att flytta i ett stycke med järnbalk under, kan dom lyfta stora båtar och förflytta dom per hjul ska det gå att flytta en mindre stuga med. Blir till att fråga runt på firmor som gör sånt.
 
En vanlig jordbrukstraktor med gafflar bör inte heller ha några problem men sen beror det på om den kommer fram. Att montera ner något som antagligen satt sig kan vara svårt då bitarna anpassat sig efter hur det står idag. Går det att ta ner huset i sektioner utan att det blir för fult när du sen sätter ihop dem?
 
Ett hus lyfts av en lastare med långgafflar under processen att flytta det till en ny plats.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Lastare med långgafflar eller kranbil brukar gå bra. Den här flyttade vi i våras till en kund som skulle bygga nytt hus där den stod. Tänk bara på att göra klart där den ska stå innan lyftet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.