vet ej om jag skriver under rätt tråd men i alla fall...
kan tro att fler än jag råkat ut för hantverkare som inte dyker upp. vi hade slutbesiktning den 8 mars och i protokollet står att fel ska vara åtgärdat inom 2 månader, vilket det inte lär bli... vi håller inne m ca 100 000 kr. hur har ni gjort som varit i samma situation? man blir trött på att tjata tjata tjata. vi har köpt nyckelfärdigt så egentligen ska vi inte behöva jaga hantverkare. hur har ni gjort?
johanna
 
Har du inte en vitesklausul i avtalet med hantverkaren? Med en sådan betalar du ju i slutändan mindre och mindre för var vecka som går.
 
nä har inget avtal med hantverkarna eftersom vi köpt nyckelfärdigt.....
 
Då har ni ett avtal med husfirman och det är deras sak att se till att hantverkarna kommer dit. Säg inte att ni inte har en vitesklausul med husfirman?
 
Man får sluta tjata, och istället ta till storsläggan.

Några exempel på storsläggor:

Skicka en begäran om att häva köpet då er avtalspart inte håller vad de lovat. Ni har köpt nyckelfärdigt, det är inte nyckelfärdigt, pengarna tillbaka tack. Har ni köpt tomten själva, så kan ni ju ge dem en vecla på sig att avlägna vad de ställt dit eftersom ett annat hus, från någon som vet hur man tar hand om sina kunder, skall börja bygga då.

Skicka en faktura som motsvarar beloppet ni håller inne, eller pengar som motsvarar vad det kostar att åtgärda felen. Betalas/kvittas den inte, så begär betalningsföreläggande, betalningssäkran och begär dem i konkurs.

Sätt er på kontoret strax innan stängningsdags, och vägra gå därifrån förrän hantverkarna fixat vad de skall fixa. Min arbetskamrat gjorde så efter att han väntat två månader på två saknade köksluckor. Och se, vid klockan 22:00 kom det en budbil från Småland med hans köksluckor.

Allt detta naturligtvis i syfte att få felen åtgärdade, att det inte kan läggas på långbänk längre och ni för detta kan få en rejäl kompensation.
 
det är väl bara att sätta hårt mot hårt!
tycker att det bästa tipset var det att de får ta bort huset.... hehe!
 
Hävning, konkurs och allt vad som sägs ovan är varken realistiskt eller lämpligt.
Ev vite kan inte utgå för en försening som denna. Vite utgår endast vid för sent avlämnande, d.v.s. om godkänd slutbesiktning inte gjorts i tid.

Vad du skall göra om de inte åtgärdar inom sagda två månader är att skriftligen påpeka detta och meddela att du, om de inte åtgärdar inom förslagsvis ytterligare en vecka, själv kommer att tillse att felen åtgärdas av annan entreprenör på deras bekostnad.
Låt sedan, om de inte hör av sig, annan entreprenör åtgärda felen och fakturera dig med en mycket väl specificerad faktura där de i slutbesiktningsprotokollet upptagna felen kan identifieras.
Sänd kopia av fakturan till din totalentreprenör och meddela att du haft dessa kostnader för åtgärdandena som de inte gjort och betala återstående mellanskillnad mellan innehållet belopp och åtgärdskostnaden.
 
tack f svar!
har tidigare idag skrivit ett mejl till hustillvekaren att om inte felen åtgärdas nästa vecka kommer andra hantverkare att göra återstående arbete... spännande att se vad/om han svarar!
mvh
johanna
 
Vi håller tummarna för er och hoppas på det bästa. Lycka till.
 
tack för det robert_maria!
idag har äntligen den nya bänkskivan kommit!! snickarna var här men vi fick ändå rätta till skivan efter deras jobb. "suck". en tröskel byttes oxå ut men den nya de satte dit var så klart fel! nu är det bara resten kvar...
johanna
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.