Hej,

Det har monterats 7st retrofönster tvåluft som inte linjerar. Karmarna sitter i lod och våg samt är monterade enligt konstens alla regler. Trots detta linjerar inte bågarna med varandra. Det ser även ut som att mittstolpen är sned mot bågarna. Har någon annan monterat deras retrofönster och haft samma problem?

Mvh Ronny

Närbild av retrofönster där bågarna inte är i linje och mittstolpen ser sned ut.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Nyinstallerat retrofönster med tvåluft, där bågar och mittstolpe inte linjerar korrekt, visar potentiella monteringsproblem.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
MultiMan
Elitfönster är inte bättre än så numera. Första omgången fönster jag satte i mitt hus var perfekt gjorda (16 år sedan). När jag sedan köpte 4 st till 3 år senare så var det snett överallt. Trots exakt samma fönster var hela konstruktionen försämrad. I stort sett omöjligt att reklamera. Hade deras besiktningsman ute som tyckte det var perfekt. Jag hade också avskavd färg och tryckskador som enligt honom jag bara skulle spackla och måla i efterhand. På fönster som då kostade över 10000kr styck.
Behöver jag säga att jag bara kommer köpa Elit igen om jag får de riktigt billigt?
 
Jasså, det låter inte som någon höjdare. Det är en stor summa jag lagt på fönster då jag köpt totalt 16st och tänkt köpa 10st till vid nästa etapp i renoveringen. Jag har mailat elitfönster med samma bilder och hoppas på en vettig återkoppling.

Du kom inte längre än att du själv fick spackla och måla? Ingen kompensation eller annat? Att de var sneda fick du bara godta?
 
MultiMan
Jag fick tillbaka 1000kr efter mycket diskuterande. Ett skämt och som sagt förstörde Elit sitt rykte hos både gällande deras köpta besiktningsmän och folket på huvudkontoret. Tillverkningen är ju uppenbart inte mycket bättre.
Kom på nu att även ena glaskassetten var av fel sort, men där tyckte besiktningsmannen att jag fick ordna det själv genom att hämta en ny kassett 20 mil bort, men han kunde vara snäll nog att beställa en ny.

På mina fönster omgång 2 var även gångjärn och låsanordningar sneda, skruvar idragna snett lite hursomhelst, så de fönsterna går trögt i gångjärn och lås än idag. Ett av fönsterna gick inte ens att öppna ordentligt eftersom en skruv var så sned att den försänkta skallen stack upp och tog emot. Helt normalt enligt Elit.

Låter kanske som ett skämt, men tyvärr inte. Hade önskat att det var det.
 
Redigerat:
  • Wow
  • Gilla
Ricla82 och 1 till
  • Laddar…
Jag tackar för varningarna, det enda som verkar vara elit med elitfönster idag är prislappen =(
 
MultiMan
Ja, man ska iaf vara väldigt försiktig innan man handlar av dem. Alla kan göra fel men det är hur man hanterar problem som uppstår som sållar agnarna från vetet, och där visade sig dyra Elit vara ett riktigt bottennapp utan något som helst ansvarstagande.
 
  • Gilla
Tinker_cat och 2 till
  • Laddar…
Tack för svar. Det kunde jag aldrig tro att elitfönster skulle ha sådan fruktansvärd service. Jag inväntar fortfarande svar från dem och ska bli intressant vad utgången blir.
Det låter dock som fick ännu sämre fönster än vad jag fick då "bara" inte mina bågar livar. Det förstör dock helhetsintrycken och ser riktigt taffligt ut. Jag trodde aldrig att så dyra fönster skulle kunna se ut på detta vis och antog att elitefönster är ett "top of the line-fönster".
 
MultiMan
Förhoppningsvis fungerar det bättre för dig idag, men min erfarenhet av service överlag är att den blivit sämre och inte bättre senaste 10 åren. Jag håller tummarna.
 
MultiMan MultiMan skrev:
Jag håller tummarna.
Jag med. Jag kommer skriva uppföljning i denna tråden om fler får liknande problem eller går i köptankar.
 
  • Gilla
madde_r och 2 till
  • Laddar…
Jag har släppt det där med lod när jag monterar fönster och dörrar, jag kollar så det sitter rakt i väggen men sen går jag på hur gliporna ser ut efter det, jag hade testat att backa karmskruven i övre vänstra hörnet och skruva in den längre i nedre vänstra så att bågen reser sig, tvärtom på andra sidan. Höll på bra länge med min garageport innan jag fick dörrbladen att lira.
 
  • Instruktionsbilder för justering av dörrkarm med skruvar för korrekt passform och lodräthet i en monteringsguide.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
Öckeröhus och 1 till
  • Laddar…
Hej
Hur har det gått för dig med dina fönster ? Har också haft problem med linjering och sneda mittposter på mina fönster och vet 2 st till som har haft det. Jag fick efter mycket om och men och ca 8 månader efter montering 10000:- tillbaka på mina fönster.
Köpte fönster och dörrar för ca 180000:- och då tänker man att man får bra kvalitets fönster . Men i övrigt är vi super nöjda med våra fönster.
 
Ronny Ronnski Pettersson Ronny Ronnski Pettersson skrev:
Jag med. Jag kommer skriva uppföljning i denna tråden om fler får liknande problem eller går i köptankar.
Hur har det gått för dig?
 
madde_r madelenrisberg skrev:
Hur har det gått för dig?
Det har inte hänt något. De hävdar att jag skall justera på karmskruven. Men problemet är att bågarna sitter på olika höjd och gångjärnen är inte justerbara i höjd. Mittposterna är som sagt sneda också.
Tyvärr så skiter de i det. Jag avråder alla att köpa från elitfönster.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.