Undrar om någon har erfarenhet av att montera kanalfläkt på skorstenens kökskanal på toppen? Vi har både vedspis och elspis under kåpan. Tidigare hade vi en BAHCO fläkt modell PKD 15 som var fastskruvad under kåpan. Tyvärr brann motorn och sedan dess har vi bara självdrag så inte är så effektivt.
Hälsn
Jörgen
 
Går bra, men tänk på att det bör gå att reglera farten på den och då ska det upp en kabel, samt ev reglerdon i köket, annars blir det kanske tornado i köket.
 
Jag undrar också om det finns några dedikerade kananalfläktar för ändamålet med avseende på temperatur, form och kapacitet.
 

Bästa svaret

Det ed temperatur kan du glömma , det är mycket luft som blandar ut, så några extremt höga temperaturer blir det inte. Dom flesta kanalfläktar av metall klarar det, dom kan behöva lite plats bara. Troligt är att du behöver ca 125 mm rör och då finns det flera modeller att välja på, det som är viktigt är att den går att varvtalsstyra, antingen som är vanligast med transformator. 3 eller 4 farter. . För att se vad som finns så här är ett fabrikat, nu tillverkas fläktar och sätts ett eget namn på dom. Kolla lite på priser.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.