Finns det, eller är det fritidshus som gäller? Har letat på internet och tittat i kataloger, men jag kan inte hitta något som har en byggyta på mindre än 90 kvm. Vi får bara bygga 80 i området där vår tomt ligger...

Vi är främst ute efter totalentreprenad!
 
kolla in fiskarheden, de har tex "Entitan" på 67,5 kvm, 1 3/4 plan
 
Är det en total BOA på 80 så går ju Entitan bort,övervåningen räknas ju. Ibland har de ju också restriktioner om hur högt vägglivet får vara, taklutningen osv. Vi köpte för ett par år sedan ett fritidshus från Skidsta Hus. Vi reste huset själva, men det går säkert att få offert på en total entreprenad, om inte från företaget så säkert från någon lokal byggare.Vi valde Nytorpet 22, gjorde om planlösningen helt, ökade isoleringen och höjde väggarna så att de höll villa standard(2.40). Ändrade till andra fönster , bytte dörr,lade till farstukvist mm. Det jag tyckte var så bra är att vi kunde göra allt detta. det är ju det många gånger som skiljer känslan av en villa mot ett fritidshus; den låga takhöjden få förvaringstrymmen mm. Deras leveransbeskrivningar och priser finns på nätet. Vi har vårat hus som fritidshus, men jag tyker att det känns som en liten villa. Då vi har tre sovrum och ej kök och vardagsrum i hop fanns det inte utrymme för separat tvättstuga...men annars så..
Lycka till med erat husköp!
 
Jag skulle definitivt kolla på fritidshus istället och sedan uppgradera till villa standard. Fritidshus har oftast en mer yteffektiv planlösning så jag tror ni vinner på det om ni inte får bygga så stort. Vi har begärt in offerter på fritidshus som ligger just runt 80 kvm och sedan bett uppgradera till villastandard när det gäller isolering och dyl. Vad vi har upptäckt är att det faktiskt inte är så mycket som behöver ändras, de flesta har samma fönster och dörrar till sina fritidshus som till sina villor, men det skiljer sig så klart åt mellan olika företag... men ungefär de här uppgifterna har vi fått:

Vision 80 B (Västkuststugan AB) Byggsats 691.400 kr
Snödroppen 81 (Borohus AB) Byggsats 619.000 kr
Trettio (Skidstahus) Byggsats 486.000 kr
Ulvön (skidstahus) Byggsats 704.000 kr


Cirkapriser uppgradering/tillval:
Uppgradering till villapaketet vitvaror ca 20.000-30.000 kr
IVT 490 frånluftsvärmepump ca 20.000 kr (efter avdrag för standard som utgår!)
Uppgradering till 240-stomme villa std. 10.000-15.000 kr
Montering (snickarfärdigt) ca 200.000kr
Grund och markarbeten har jag inte tagit med. priser är inkl. moms samt fri frakt längs farbar väg för tung lastbil. Om byggväg finns fram till grund ingår även mobilkran vid stommontering.

Företagen ovan är alla mycket flexibla och du kan ändra på allt i princip; bärande och icke bärande väggar, storlek, material etc etc Det är ju bra om du till exempel vill ha villastandard när det gäller handikappanpassade toaletter och sånt för fritidshusen följer inte samma regler som gäller för villor...

Lycka till!
 
Tack för era svar!
Har kikat på Skidstahus tidigare och även pratat som hastigast med en av deras säljare på Hus-expo, det låter positivt. Ska kontakta dem igen!
 
Kolla firmor som specialiserat sig på fritidshus.
Ett vinterbonat sådant kan fås med samam standard som åretruntbostäder.
 
Vet att Ekohus har ett som är under 80 kvm som jag tyckte var trevligt. Det är ju ett åretrunthus med.
 
kolla in hudikhus.se som har massor av jättfina fritidshus med stora fönsterpartier och bra planlösning dessa går att uppgradera till villastandard, får ni bygga med loft så får ni xtra yta vi har kollat på ett lofthus som heter 80-30 trot jag varit in i ett sådant på husexpo , jättefint och kändes lyxigt och luftigt.
 
Mmm, vi har tittat på Hudikhus också. Just nu känns dock Skidstahus mest intressant, närmare bestämt deras Nytorpet Tjugofyra med lite omgjord planlösning, extra isolering och treglasfönster. Tror det skulle kunna bli jättebra.
 
vad räknar ni med att det kommer kosta med extra isoleringen och fönstrena?
Ska ni bygga själva eller ta på entrepenad?
 
Dit har vi inte kommit än. Men vår (kanske optimistiska) förhoppning är att vi ska klara oss på runt 1 miljon (då har vi tomten redan, och toa och vatten finns vid tomtgränsen, samt att vi planerar att göra mycket själva).
 
är i samma sits som er, letar hus på ca 80 kvm...
Det är inte lätt, verkar vara lättast att hitta fritidshus som man får uppgradera till villastandard.
Borohus har "vitsippan 72" den har jag fått ca pris på totalentrepenad om 1.6 milj.
Med allt.
Vilket blir lite väl mycket för oss då.
Vi har även kikat på skidstahus och folkvillan, den sistnämnda har ju ett fritidshus som heter Möja med 1 ½ plan som kostar 361.000 kr i materialsats.
Ha dock inte lyckats få tag på någon av säljarna där trots flertalet påringningar.
Skidstahus har jag heller inte fått fatt i någon, men hur som helst verkar det som att det blir riktigt knepigt att hålla sig runt miljonen om man inte ska göra det mesta själv och får riktigt bra priser på material.
Personligen så har jag nog inte den tiden som krävs för det...
Hur går det för er?
 
Vi ritade vårt eget hus pga begränsad byggrätt hittade vi inget som passade. Fick napp hos flera husleverantörer. Kan vara en ide om ni inte hittar något som passar. Västkuststugan reste vårt och vi är mycket nöjda. Lycka till Stefan
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.