Hej!

Då var det carporten ;)

Är det lätt att sätta dit en sensor som gör att lamporna i carporten tänds och släcks när bilen kommer i efterhand?


mvh
Bambi
 
Själva inkopplingen av rörelsevakt är inget stort jobb, bara dessa lampor går på en egen slinga. Går de på timer/skymmningsrelä nu?
 
Hej!

Vad jag vet så går de på vanlig strömbrytare, blir kanske svårare då?

mvh
Bambi
 
Då är det enkelt att koppla in en rörelsevakt.
 
Riv bort strömbrytaren och sätt dit rörelsevakten istället? Du får naturligtvis kanske flytta kablaget lite så att rörelsevakten "ser" när det är någon i garaget.
 
Hej!

Då var det ju relativt enkelt, det är två lampor som kan tändas från två håll. jag byter bara ena nrytaren mot en rörelsevakt. Någon som vet ungefärigt pris på en sådan?

mvh
Bambi
 
Beror till stor del på vilken kvalitet/märke du väljer men från en hundring och uppåt........

Har själv "kört" med två stycken givare från C.O. för 129:-/st. De har nu suttit uppe i över 5 år och fungerar fortfarande lika bra som när de var nya.
 
Jag skulle nog kopplat rörelsevakten i serie med strömbrytaren, alternativt sätta in ett skymmningsrelä istf. strömbrytaren. Det är ju ingen ide att lamporna börjar lysa mitt på dagen när du kommer körande med bilen....
 
Många rörelsevakter har inbyggt skymmningsrelä, iaf min från 1988.

Bambi har tändning från två håll (trapp) och kanske även behöver två rörelsedetektorer också. Det finns de som sätts i direkt i strömbrytardosan men dosan kanske pekar åt fel håll och då blir det lite utanpåliggande kablage eller ska Bambi förbereda med ett tomrör för rörelsevakten........

Man bör ha en strömbrytare som kan släcka lyset för gott, kan vara bra vid ett krånglande lampbyte. (Sockeln blir kvar i hållaren och det krävs tång)

Prototypen
 
prototypen skrev:
Man bör ha en strömbrytare som kan släcka lyset för gott, kan vara bra vid ett krånglande lampbyte. (Sockeln blir kvar i hållaren och det krävs tång)
Vid dessa tillfällen använder jag säkringen som en "brytare", litar inte på att en strömbrytare är tillräckligt säker. Vem som helst kan ju komma åt/slå om osv. med en strömbrytare och har man då fingarna i sockeln så............

Däremot så håller jag med om att man skall ha en strömbrytare före rörelsevakten, den kan faktiskt krångla. Eller påverkas på ett för mig felaktigt sätt, och då är det bra att ha en strömbrytare att ta till.
 
Det kan var praktiskt att sätta en 1-0-2-omkopplare, så man kan tvinga ljuset att vara tänt, släkt eller låta det styras automatiskt. Trevligt om man väntar gäster t.ex.

Ska man göra något som kräver att fasen säkert är bruten vill man utnyttja något med säker frånskiljning. I min bostad skulle jag inte lita på annat än säkringen om jag skulle gräva i en sockel. Egentligen skulle man haft en sådan skylt elektrikerna sätter också, så ingen ovetande person stoppar i säkringen igen.
 
Hej!

Jag antar att det går en sladd från lampan till strömbrytaren som jag har det idag. Jag kommer flytta denna sladd eller skarva den så jag får den dit jag vill ha rörelsevakten med inbyggt skymningsrelä. Den andra strömbrytaren andra sidan carporten, kan jag behålla den, det skulle juh vara perfekt. Då kan jag har strömbrytaren av när jag vill köra rörelsevakten/skymningsreläet, slå på strömbrytaren när jag vill de och få konstant ljus ;) och bryta säkringen när jag ska byta nåt i systemet, låter detta vettigt?

Mvh
Bambi
 
Ja, typ

Prototypen
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.