T Thomas_Blekinge skrev:
du ska inte nöja dig med "tillfälliga" lösningar, speciellt om du har barn som springer därute. El kan vara farlig.
Lågvoltsbelysning är ofarlig i sig. Men du borde säkra kabeln så att ingen snubblar. Gör som sagt innan, en skåra i gräset, kanske 3-4 cm djup, ned med kabeln och så läker det ihop. Men frågan är hur länge det håller.
Förlängningssladd och grendosor från uterummet låter som en dålig lösning av säkerhetsskäl. Vi förutsätter att uttagen har jordfelsbrytare.
Tänk på att du som fastighetsägare är fullt ansvarig för anläggningen. Händer det något så åker du dit.
Självklart vill jag att det ska vara säkert, därav min fråga. Vad menar du med dålig lösning med förlängningssladd och grendosa? Om du visste hur många såna lösningar jag har inomhus... :thinking: Hur ska man få ljus i belysningen jag köpt menar du?
Och ja, jfb finns och fungerar ypperligt.
 
MariaiÖstergötland MariaiÖstergötland skrev:
På vintern blir det mörkt kl 15 och då behövs det ljus.
Jag syftade på att kostnaden av en permanent lösning kan slås ut på flera år
 
T Taxture skrev:
Jag syftade på att kostnaden av en permanent lösning kan slås ut på flera år
Ja, du menar så. Vi har lite grejer vi skulle vilja ha elektrikerhjälp med, men det var inte prioriterat just nu. Framöver kommer vi nog få till en permanent lösning med belysning i trädgården.
 
Ok, från ord till handling. Idag kom lamporna från Jula så i kolsvarta mörkret (osmart drag, jag vet) gick jag ut och satte upp dem. De fyller sitt syfte, trapporna blir upplysta. Förankring av kablarna får ske i dagsljus i helgen. :rofl: Nyligen installerade trädgårdslampor lyser upp en mörk trappa och gångväg framför ett hus på kvällen.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.