Hej, håller på och lägger uponors tignum 17 skivor och inser att det hade varit händigt med att kunna göra egna not och fjäder spår. Undrar om det finns ett fråsstål som matchar deras not / fjäder? Försökt leta lite men hittar inget. Skivan är 22mm tjock.
 
  • Närbild på en Uponor Tignum 17 skiva med not och fjäderspår, 22mm tjock.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det är mindre troligt att det finns sådana stål. Är ibland till och med patent på golvsystem.
 
Övre spåret ser ju inte helt olikt ut profilen från en fingergreppsfräs, men att göra det själv ser ut att bli många moment. Att fixa ett komplett stål till en vertikalfräs bör väl inte vara omöjligt.
237933.jpg
En körning för nedre spåret ett snitt med sänksåg för övre skarpa kanten och en körning för övre spåret. Om vinklar och radier är ok. finns väl lite olika att välja på. Bör vara möjligt för en enstaka anpassning/passbit men ingen metod jag skulle vilja köra på "löpande"
 
Tror dessvärre inte att du kommer att hitta ett matchande frässtål för att skapa fungerande extrafjädrar.
Min chansning vore att fräsa/såga av sidan där du vill ha en lös fjäder till "övergolvets" kant och därefter med valfri notfräs köra en not för en lös fjäder.

Kolla @Stigens verktygstråd mot slutet ang golvläggning i Mölndal; där jobbar han hela tiden med lösa fjädrar och det blir superbra!
//Ronnie
 
  • Gilla
stigen
  • Laddar…
Hmm ja det var ju kanske förväntat... Funderade på det, bara byta not och fjäder men vi får se kanske kan lösa det på annat vis
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.