2 015 läst · 5 svar
2k läst
5 svar
Tegel till pizzaugn.
Hej alla murarkunniga!
Jag står begrepp att börja mura upp en pizza/ved-ugn och skulle vilja ha synpunkter på val av tegel. I botten verkar det självklart att välja eldfast tegel men till resten borde väl rött slaget murtegel typ A1 fungera. Det är ju vad man använder exempelvis till kakelugnar. Tacksam för råd och synpunkter
/ Lars
Jag står begrepp att börja mura upp en pizza/ved-ugn och skulle vilja ha synpunkter på val av tegel. I botten verkar det självklart att välja eldfast tegel men till resten borde väl rött slaget murtegel typ A1 fungera. Det är ju vad man använder exempelvis till kakelugnar. Tacksam för råd och synpunkter
/ Lars
Det absolut bästa golvet är biscotto, om du är seriös med pizzabakandet kan det vara värt att kolla in det. Rätt dyrt men 4 stycken plattor centralt räcker för de flesta behov. Resten kan vara eldfast tegel.L LMO skrev:Hej alla murarkunniga!
Jag står begrepp att börja mura upp en pizza/ved-ugn och skulle vilja ha synpunkter på val av tegel. I botten verkar det självklart att välja eldfast tegel men till resten borde väl rött slaget murtegel typ A1 fungera. Det är ju vad man använder exempelvis till kakelugnar. Tacksam för råd och synpunkter
/ Lars
.. kan även rekomendera lilla napolis bok, där går de igenom pizzaugnsbygge i stor detaljMarcus Hennix skrev: