Hej alla murarkunniga!
Jag står begrepp att börja mura upp en pizza/ved-ugn och skulle vilja ha synpunkter på val av tegel. I botten verkar det självklart att välja eldfast tegel men till resten borde väl rött slaget murtegel typ A1 fungera. Det är ju vad man använder exempelvis till kakelugnar. Tacksam för råd och synpunkter :D
/ Lars
 
L LMO skrev:
Hej alla murarkunniga!
Jag står begrepp att börja mura upp en pizza/ved-ugn och skulle vilja ha synpunkter på val av tegel. I botten verkar det självklart att välja eldfast tegel men till resten borde väl rött slaget murtegel typ A1 fungera. Det är ju vad man använder exempelvis till kakelugnar. Tacksam för råd och synpunkter :D
/ Lars
Det absolut bästa golvet är biscotto, om du är seriös med pizzabakandet kan det vara värt att kolla in det. Rätt dyrt men 4 stycken plattor centralt räcker för de flesta behov. Resten kan vara eldfast tegel.
 
Marcus Hennix Marcus Hennix skrev:
Det absolut bästa golvet är biscotto, om du är seriös med pizzabakandet kan det vara värt att kolla in det. Rätt dyrt men 4 stycken plattor centralt räcker för de flesta behov. Resten kan vara eldfast tegel.
.. kan även rekomendera lilla napolis bok, där går de igenom pizzaugnsbygge i stor detalj
 
  • Gilla
LMO
  • Laddar…
Det låter intressant. Vad heter den boken? /Lars
 
L LMO skrev:
Det låter intressant. Vad heter den boken? /Lars
Tack för tipset!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.