Hej,

Vi har precis varit på visning på ett större hus och behöver råd. Något som fångade våran uppmärksamhet var insjunkningar i golv på mellanplan samt tillhörande tak, på en väldigt koncentrerad punkt (markerad i bifogade ritningar).

Tillhörande vägg på källarplan hade ingen märkbar insjunknad, som kunde korrelera med det som har skett på mittenplan, misstänker därför att problemet inte nödvändigtvis ligger i fundamentet.

Bifogar bilder på problem området, även markerat på ritningarna. All information, spekulationer, uppskattas då vi skall på ytterliggare en visning.

Mvh,
Jesper
 
  • Insjunkning i trägolvet på ett mellanplan i ett hus, med suddiga konturer av personer i bakgrunden.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Ritning av husets mellanplan med en röd pil som markerar en specifik punkt där insjunkning observerats.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Husritningar med röda markeringar som visar insjunkningar i golv och tak på mellanplan.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Omöjligt att säga något med större säkerhet. Man måste veta mycket mer om ålder, byggnadssätt, grundläggning mm. Dessutom är det i Norge med de skillnader i byggnadstradition som finns jämfört med Sverige. Det verkar inte ha hänt nyss.
 
Tack för svar Justus. Var på ytterliggare en visning idag med en snickare, han uteslöt plattan, menade att det var sättningar i huset som sannolikt skett kort tid efter det var byggt (1985) och varit i samma grad sedan dess. Säljare påstår även att dessa sättningar har funnits sedan huset var nytt (själv hade man ju reklamerat?). Har iaf mer kött på benen för att gå vidare.

Mvh,
 
  • Gilla
Mdde
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.