Warmtec™ heter tekniken.

Jag och min fru har just köpt en liten gård uppe i Norrland. Drömmen är att gården en dag ska vara självförsörjande. Ett naturligt steg i den riktningen är en kompost. Dock inte vilken kompost som helst, men självklart en Greenline Mully som håller för den norrländska vintern.
 
Warmtec

Min dotter flyttar från en liten lägenhet i Amsterdam till ett nyligen inköpt äldre hus utanför Robertsfors. Som alla förstår har hon inte med sig särskilt mycket utan hon måste nu införskaffa det mesta som hon kommer att behöva.

Hon är en duktig återbrukare så det mesta kommer att bli secondhand. Att hitta en begagnad effektiv varmkompost kan dock bli svårt.

Det skulle värma en pensionärs faders-hjärta att få överraska henne med en ny, effektiv varmkompost.
Flygbild av ett gult hus med rött tak, en friggebod, garage och skog i bakgrunden.
 
  • Gilla
Mnbvcxz
  • Laddar…
Svar: Warmtec

Första åren i huset orkade jag inte helhjärtat engagera mig i odling, så jag odlade inte alls. Men de senaste åren har jag odlat och kört näring från nässelvatten och någon annan ändamålsinriktad gödning. Men när man får en gurkplanta från grannen med kompostjord (hänt två gånger). Den plantan totalslår allt jag odlat på egen hand, den behöver inte ens ges någon näring och gurkorna sprutar fram. Så jag vill gärna börja med kompostering så odlingarna matchar målen! :)
 
Svar: warmtec
Motivering: relativt ny husägare, aldrig haft en kompost. Om inte annat bor jag i Skåne och vi har aldrig -15
 
Svar: Warmtec

motivering:
Vore en utmärkt julklapp till min fru och dotter som i somras efter att vi skaffat hus börjat intressera sig för att odla och komposten skulle verkligen komma till pass där.
 
Warmtec är svaret. Skulle vilja vinna en varmkompost för att kunna kompostera året runt och lära min sambo som är en typisk stadsbo sedan födseln och av ohejdad vana att förstå varför kompostering är naturens smarta sätt att återanvända bättre begagnade rester av diverse.
 
Warmtec™

Min sambo och jag har precis köpt vårt första hus och det har en fantastisk trädgård. Men den saknar kompost i dagsläget och denna skulle verkligen vara pricken över iet.
 
Warmtec

Har inte haft nån kompost på 20 år och aldrig nån riktig. När jag flyttade in så fanns här en hemgjord variant (gubben som bodde här innan sparade allt) tillverkad av bland annat en tvättmaskinstrumma men den fick åka på tippen då jag misstänker den blev övergödd vid flera trädgårdsfester med mycket öl.
Nu är det inte så många fester längre utan trädgårdsskötsel på annat vis så en riktig kompost skulle komma till stor användning här.
 
Warmtec heter tekniken.

Jag har länge sagt att jag ska skaffa mig en varmkompost men liksom aldrig kommit till skott. Dom kostar en del i inköp och det verkar ju faktiskt som att det är lite att tänka på. Eller så överanalyserar och forskar man för mycket i det för att man vill få till det exakt rätt:rofl: Skulle jag vinna en varmkompost så kan jag inte dra på det längre utan äntligen komma igång!
 
Annelie Hultberg Annelie Hultberg skrev:
[bild]

Visste du att ungefär hälften av våra hushållssopor är komposterbara? Slutprodukten i en kompost blir näring och mull att använda på olika ställen i din trädgården och i krukorna i ditt hem. Den här veckan kan du vinna en kompostbehållare som rymmer hela 360 liter. Greenline Mully är en varmkompost som gör att du kan kompostera året om, den fungerar ner till -15°. Du fyller på med avfall genom ett lock på ovansidan och tömmer ut jorden genom att ta bort sidan på komposten.

Värde 1 200 kr

Så här tävlar du:
Besvara frågan nedan samt motivera varför just du ska vinna en kompost från Greenline, i ett inlägg längst ner i den här tråden.
Fråga: Vad heter tekniken som gör att det går att kompostera även i minusgrader?
Svaret hittar du här: Greenline

Vinnaren utses fredagen den 8 oktober.
OBS: Kontrollera gärna att den adress du angett på din profilsida fortfarande stämmer.
Vi förbehåller oss rätten att utse en ny vinnare om vinnaren ej kunnat nås inom två veckor.
-----------------------------------------------
Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vi tackar Greenline för att de sponsrar den här tävlingen.[/QUOTE

Warmtec™tekniken
Har länge tänkt att skaffa kompost för att kunna återvinna och få fin jord till jordförbättring till rabatter och planteringar. Det blir ju bra för miljön på flera håll, dels genom att det blir mindre hussvala som ska köras bort och vi slipper åka och köpa jord på påse som transportera långt.
Detta är en viktig fråga med miljön, men har fått stå tillbaka pga av att vi har renoverat ett gammalt hus i 10år och då inte har haft tid eller pengar. Men nu börjar vi bli ”klara” i alla fal så börjar tiden finns
 
Svar: Warmtec™.
Motivering: Jag har märkt att jag behöver en till varmkompost, så att innehållet kan efterkomposteras innan jag använder materialet i odlingarna. Därför skulle det passa superbra med att vinna den här Greenline-komposten. Att ta tillvara på matrester är verkligen ett enkelt sätt att bidra till att minska transporter och dess miljöpåverkan.
 
Svar: Warmtec™.
Motivering: Vi har snart slitit ut vår andra generations varmkompost och en så här präktig uppradering vore välkommen. De båda tidigare har klarat femtonårsdagen bra innan de börjat bli lite luggslitna och sköra i plasten. Jösses så mycket god odlingsjord vi hunnit "skörda" genom tre decennier.
 
Warmtec Heter tekniken

Hej alla glada. I Sverige är vi mästare på att sortera och kompostera om man jämför med många andra länder. Min motivering är att ta denna med till Vietnam och då göra reklam för kompostering och minskade mängder komposterbart avfall i normala soporna, genom att sätta upp den på en klok plats i närheten av mina svärföräldrar, där grannskapet kan kompostera, i centrala Hanoi. Samt att det blir ev reklam för ett svenskt företag som då kan exportera, vilket skapar jobb hemmavid i Sverige.
 
  • Gilla
Mnbvcxz
  • Laddar…
Warmtec

vi ska precis bygga hus på vår tomt på 1.8 hektar och vill självklart ta hand om vårt matavfall så att vi kan odla grönsaker och få ett bra kretslopp. (Växthus ska också byggas så småningom).
 
Svar : tekniken heter Warmtec™

Motivering. Varje vår år är det samma visa. Jag åker till plantskolan och köper ett tiotal säckar med påsjord till våra odlingar. Tänk att få slippa släpa på några av dessa och fylla på med egentillverkad finfin kompost istället.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.