Hej
Hoppas få lite hjälp.. Vi bygger en pool och har som botten makadam/ XPS/ och nu stenmjöl, men vi märkte tatt det är svårt att padda stenmjöl på XPS underlag. Paddan typ "gräver " ner sig istället för att hoppa och platta till... Har någon i forumet som har haft samma problem, hur har ni löst det ?
 
Försöker du padda ovanpå xps-isoleringen? Det låter helt galet. För att det ska funka behöver ni ett riktigt tjockt lager stenmjöl typ en dm eller mer.

Varför stenmjöl alls? Det kommer väl inte fylla någon funktion när ni nu har lagt stenhård xps 300? isolering?

Vi kommer att anlägga en ovanmarkspool och kommer gräva ut, lägga ca 1 dm makadam 8-16, markduk och sen xps-300 med cementplattor vid stödbenen. Behövs ingen stenmjöl...

/H
 
S steve5432 skrev:
Vi kommer att anlägga en ovanmarkspool och kommer gräva ut, lägga ca 1 dm makadam 8-16, markduk och sen xps-300 med cementplattor vid stödbenen.
Lyfter den här tråden med en fråga till dig steve5432:

Kommer du padda makadamen eller sprider du bara ut den och lägger markduk och isolering ovanpå?

Vi testade en liten (2,3 m3) ovanmarkspool i sommar och tyckte verkligen att det var toppen. Eftersom det bara var ett "proof of concept" så planade vi bara ut gräsmattan lite, la på markduk och ovanpå den såna där kvadratiska träningsmattor med typ pusselbitsfästning (köpta på Jula) och ställde sedan poolen ovanpå det. Det fungerade över förväntan, men underlaget satte sig här och där under sommaren vilket kändes i poolens botten, så till nästa år vill vi göra det lite seriösare. Kanske bygger vi ut altanen lite också, och integrerar poolen i den för snyggast och mest praktisk lösning. Framförallt skulle det vara skönt att dölja filterpumpen och slangarna, samt kunna sitta och dingla med fötterna i vattnet (läs: ha någonstans att ställa roséglasen när man badar!). :D
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.