Har sett att begagnade stålbalkar säljs per kilo på Blocket och liknande, men det antar jag beror på att dom bara skall användas för att "smältas ned".

Hur är det med nyproducerade balkar, är dom också prissatta per kilo, per meter, eller något annat?

Någon som vet vad en standard HEA 220 på 7-8 meter kan kosta?
 
Grossisterna säljer per kilo, medans återförsäljarna ofta anger priset per meter för att underlätta för kunden. En begagnad balk kan oftast återanvändas, och då är säkert kilopriset satt i relation till vad det är i dagsläget. Men står det kilopris för skrot, så skall den antagligen också skrotas.

En HEA 220 väger 50,5kg/m och kilopriset i Stenas lagerprislista är 16kr/kg+moms. Blästrat och målat ger 1,37kr/kg+moms i påslag.
 
Ardexsmitten skrev:
En HEA 220 väger 50,5kg/m och kilopriset i Stenas lagerprislista är 16kr/kg+moms. Blästrat och målat ger 1,37kr/kg+moms i påslag.
Ok. Är blästring + målning tillägg eftersom det (väl?) inte behövs för balkar som skall vara inomhus, eller när vill respektive vill man inte ha det?
 
Det beror ju lite på om stålet kommer att synas i konstruktionen. Det brukar vara svårt att fixa till rosten, så att den håller sej borta. Den röda eller grå rostskyddsprimer som läggs på är väldigt stark och skyddar stålet bra. Men om balken inte kommer att synas och är placerad torrt, så borde det inte vara några problem med oprimat.
På många försäljnings ställen så kan man inte välja, dom brukar köra med primat så att dom kan lagra balken utomhus.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.