Har tydligen råkat ut för brustna ledningar i betongplattan som stått och läckt ner i WC-rummet i källaren och nu förordar renovering av badrummet ovanför. Tyvärr verkar försäkringsbolaget anse att ledningarna är för gamla (från ca 67) för att täckas av försäkringen. Osäkert om det öht kommer ge någonting för ev skador i källaren.

Så vi får räkna med att betala allt ur egen ficka. Badrummet är ganska litet, 3,5 kvm. Men lär ju rivas ur och bilas upp och gud vet vad. Antar att försäkringsbolaget inte vill att man är där och pillar själv och försöker riva för mycket? Vad kan man räkna med att en renovering kostar? Med risk för att WC-rummet under kan behöva åtgärdas också.
 
Beror på hur mycket du gör själv.
Ca 120000 kostade min badrumsrenovering, 6.5m2. tyckte det var dyrt som fasen :sweat:
 
  • Gilla
CarVal
  • Laddar…
För 3,5 kvm mellan 100 och 300k ☺️. Svårare än så är ju svårt att säga med den informationen som finns. Många saker kan göra att det sticker iväg, värme i golv, typ av klinkers/kakel, tvättställ/handfat/blandare, duschvägg, belysning etc
 
  • Gilla
Pin och 1 till
  • Laddar…
Vi fick precis vårt badrum på 6 kvm renoverat. Landar på strax över 300’ med badrumsmöbler.
 
Detta gjordes dec/jan 19/20

Tror vårt badrum på ca 5kvm kostade ca 160k kr då hade jag rivit bort allt som behövdes rivas. Tagit bort golvet för dom skulle kunna dra nytt avlopp och vatten.

Sen köpte vi kakel och inredning själva utöver det.
Badkar 10k (utställnings ex)
Toalett (5k)
kommod + spegel (7k)
kakel (25k)

Tror allt som allt hamnde vi runt 210k. Går att göra billigare med billigare inredning.
Sen beror de på hur ditt badrum ser ut.
 
janwide
Vilka ledningar är det som brustit? Tappvatten eller värmeledningar?
 
janwide janwide skrev:
Vilka ledningar är det som brustit? Tappvatten eller värmeledningar?
Tappvattenledningarna. Går värmeledningar i samma golv, vet inte hur man gör med dem när det ska bilas upp. Tror golvet är väl 250 mm tjockt, plattan var nog 140 mm enl ritningen.

Enda jag kan komma på att vi kan göra är väl riva ut inredning och forsla bort bråte. Badkar finns precis nyköpt. Läste man kunde använda typ våtrumsmatta eller vad det hette.

Har ju läckt genom betongen på vissa ställen så vette katten hur illa det ser ut innuti eller hur länge det stått och "fyllt på". Så inte armeringen börjar släppa ner massa betongklunsar i källaren :O
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.