Huset är byggt 1926 och har en gjuten matkällare under köket,höjd ca 1,7 och yta ca 9 m2. Har några ”nybörjar frågor”
Om man fyller med cement/makadam, blir det då som ett tungt ankare som kan skapa sättningar i huset? Skall jag bila upp cementgolvet för slippa ankareffekten? Eller skall det fyllas med leca/glassten eller liknande?
Det kommer bli det nya golvet i köket. Huset ”står”på sand ca 25 meter från havet om det har en inverkan på fyllnadsmaterialet.
 
Jag tycker iofs inte att du ska fylla upp det alls, utan behålla det.
Men om du trots allt vill förstöra denna matkällare så är det bättre att fylla med något lätt material, ja. Billigast blir kanske cellplast, och så en ganska tunn kaka betong överst så att inte möss och annat får värsta partystället.

Då kan nästa ägare ganska lätt återställa också.
 
Tackar för svaret. Främsta anledningen är att det ofta står 20cm vatten i källaren, osäker på om det beror på närheten till havet eller grundvatten. Bjälklagret har iofs klarat sig i snart hundra år men fukthalten över 30% och flexar en del.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.