Hej, jag eftersöker nu lite inspiration. Baksidan av vår trädgård omges av en lårhög häck och vetter mot en gångväg. På andra sidan gångvägen ligger ett radhusområde.på tomten finns ett äppelträd, ett päronträd och en liten bod. Problemet är, nu när mörkret börjar komma, att trädgården är kolsvart. Vi ska låta installera armaturer på fasaden som ger lite ljus, men trädgården vet vi inte hur vi vill göra med.

Vi vill, dels att trädgården ska verka levande, ombonad och trevlig, men också att den ska vara såpaśs upplyst att det ska synas om någon olovligen går mot altandörren.

Hur har ni ordnat med belysning i trädgården? Visa gärna bilder och tipsa om produkter. Tack på förhand!
 
Vill du se om någon kommer så ska du ha rörelseaktiverad belysning. Det är inte rimligt att lysa upp så att du tydligt ser trädgården inifrån.

Fasadbelysning har du absolut ingen nytta av när du är inne.
Generellt skulle det behövas mer mörker. Allt ljus är sannolikt en bidragande orsak till minskningen av tex insekter.
 
  • Gilla
HasseTeknik
  • Laddar…
Som Daniel påpekar : Lys gärna upp, men bara då det behövs d.v.s. rörelsevakt är en mycket bra lösning. Jag har det själv på bakre ingången och på baksidan av fritidshuset.
 
Tack för svar och input!
Rörelsevakt rä absolut något vi funderar på av "säkerhetsskäl". Eftersom vi har kök, matplats och vardagsrum med fönster åt det hållet vill vi dock inte att det ska se helt mörkt ut inifrån sett heller.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.