sunnis sunnis skrev:
Gör såhär, släpp på lite infästningen på den befintliga väggen så du får en liten luftspalt och skruva till, om du inte redan har köpt materialet till de andra väggarna så fortsätt bygget med plåtreglar. Sätt byggplast som du tejpar.

Du har en en ventil på en av bilderna uppe till vänster, den ska byggas in i väggen och vara öppen tillsammans med luftspalten, regla ut ett installationsutrymme där du kan montera en liten fläkt som kan forcera ventilationen i din luftspalt och hålla ett undertryck. Fortsätt att bygg väggarna så de får en gemensam luftspalt. Längst bort från din ventil tar du upp ett nytt ventilationshål i grundmuren som blir tillluften. Fläkten kan gå på lägsta läget. Ta upp ett ytterligare nytt hål till ytterväggen som blir "bostadsutrymmets" nya ventil som går ut genom väggen via ett kort spirorör.

En enklare lösning är att ventilera allt med befintlig inomhusluft, gör samma sak men istället för nya hål i grundmuren sätter du en ventil lågt på insidan som tar inomhusluften och drar den genom hela luftspalten med den forcerade ventilationen och sen ut. Eller kör du fläkten så den forcerar tilluft och går åt andra hållet.

ett annat alternativ är bygga väggen med luftspalt och även spalt på sidorna och spalt mellan hammarbandet och taket så väggen inte längre blir en "innervägg" utan är mer som helt täckande skärmvägg. Då kommer ju allt att fungera som vanligt i princip.
Bra svar, jag tar till mig allt!
Men en fråga till dig.
Kan man använda stenull/mineralull som isolering och köra med gipsskivor och stålreglar? Kan man säga att man är safe från mögel då? Eller ska man kanske köra mineritskiva, då gipsen är omsluten av papp som är organiskt?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.