Hej forumet,
Vi är i process där vi bestrider vår elfaktura som vi tycker bli alldeles för dyr. Vad kan man räkna för tidsåtgång för att installera en elpunkt, inomhus i vägg/tak ca 2 meter dragning i ett fritidshus i trä? Det finns mao redan el dragen i huset, och det rör sig om komplettering med fler uttag utöver redan existerande uttag. Material och resa är betalt.
Vad tänker ni? Har ni erfarenhet om detta?

Mvh Per
 
Ska det dras utanpåliggande eller i vägg/tak?
 
useless useless skrev:
Ska det dras utanpåliggande eller i vägg/tak?
Det är draget i vägg/ tak. Dock innan panel läggs på. Så ingen fräsningen eller demontering av vägg/tak. Tak dras uppe på vinden och dra där uppe, sedan ner genom innertak.
 
tommib
Hopplöst att svara på utan att veta mer om förutsättningarna. Det kan gå snabbt, det kan gå långsamt och det finns ett stort spann.

Svaren du får kommer vara betydligt bättre med mer detaljer, gärna också bilder.
 
Vad säger fakturan och vad gjorde ni upp innan arbetet drog igång?

Den här typen av frågor ser man ganska ofta i forumet och det brukar alltid sluta med att det handlar om vad som gjorts upp innan och huruvida fakturan skiljer mot det eller ej.
 
Jo, jag vet. Det är känsligt det där med tid och priser, och att det kan vara svårt att säga exakt. Men mellan tummen och pekfingret. 30 minuter - 4 h per punkt. Borde finnas någon slag rimlighet i en elinstallation. Sätta dit en elpunkt i ett relativt okomplicerat hus borde inte vara så svårt att ge en åsikt kring. Har ju hört mig för till bekanta, men det är bra med triangulering. Info från fler källor.

Huset är ett fritidshus på ca 70 kvm. 1 plan, med vind.
- Rummen var på ca 4.5 kvm.
- Dragningarna var ca 2 meter i snitt.
- Trästomme
- Ingen panel på väggarna. Väggarna var öppna
- El var dragen sedan förut till vägguttag och taklampa.
- Installationen var ett "tillägg". Dvs Vi vill lägga till ett några lampor.

Tack för att ni kommer med era inlägg.
 
B
tror att några bilder på jobbet är en förutsättning för att få bättre svar än du redan fått.
 
E
Omöjligt att svara på. Det du skriver att dragningar skulle göras på vinden är ju något som kan ta allt ifrån en halvtimme till en hel dag, helt beroende på hur det ser ut på vinden, om det är trångt, om det finns underlag att vistas på, om det är mycket isolering att flytta runt, o.s.v.
Samma med "öppna väggar". Faktorer som spelar in där är ju om det är många hål som måste borras genom reglar, om det är lätt att ta sig förbi hörn, hur långa dragningar som gjorts, m.m.
 
  • Gilla
Johan456
  • Laddar…
Tala klarspråk TS. Vad har ni fått och vad kostade det?
 
Lägga till lampor?

Spotar?

Uttag för taklampor?

Fönsterlampor?

Infällda spotlights i fönsterkarmen?

Vad för slags lampor?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.