Vi har bytt fönster på delar av vårt hus till Tiivi fönster. Vi ska sätta en bänka framför köksfönstret och det är så pass lågt att man inte kommer att kunna öppna fönstret innåt undra om ni känner till ifall det finns utåtgående Tiivi fönster...
 
Enligt hemsidan Tiivituote Oy - Frantsidan verkar det inte finnas men det finns ett tillbehör som kanske kan monteras i efterhand?

Dreh-Kipp
  • Det populära Dreh-Kipp beslaget gör att fönstret kan öppnas både horisontellt och vertikalt, vilket gör det mycket praktiskt vid både tvättning och vädring.
 
Tiivi gubben har nu varit här och de har inga utåtgående alls. Han höll till på köpet att idiotförklara oss för att vilja ha ett sådant fönster. Fantastiskt osmidig försäljare synd för Tiivi som har bra fönster! Nåväl ska köpa ett Elite till just det stället. tack och hej
 
Håhåjaja... Du, det finns någonsorts komplott mot oss som vill ha "riktiga" fönster, dvs utåtgående, sidohängda. Vi köpte våra från Star-Center i Norrtälje (via lokal agent). Våra är tillverkade av Odenfönster i Falköping.

De var helt OK, men saknade kapillärbrytande spår i överkant, så der fräste vi dit senare.
 
Håller med det finns säkert många argument för varför fönstren ska gå innåt men det finns några till varför det ska gå utåt också!!!
 
Ja sitter fönstren en bit upp typ 2:a våningen så är det ju smidigt att rengjöra om dom går innåt.:)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.