Hej!

Vi har kört slut på olja nu och med oljedrift låg panntemperaturen på mellan 70 och 90 °C. Nu kör vi på elpatron istället och panntemperaturen ligger på konstant 85 °C. Temperaraturen går ju att reglera, så vad skall jag eftersträva för lägsta energiförbrukning? Eller spelar panntemperaturen ingen roll i det hänseendet?
Under natten (8 h) har pannan dragit ca 40 kWh... Är det rimligt eller för mycket? Elpatronen är på 12 kWh och huset är på 160 m2 och i betong... Alla element förutom 4 är avstängda...

Hjälp en vilsen själ! :)
Mvh
/Christian
 
Är det varmt i pannrummet då är det läge att sänka temperaturen. Mellan 60-70 grader vore väl lite rimligare men det beror även hur stor varmvattenberedaren är. Liten beredare måste vara varmare för att utspätt med kallvatten räcka till.

Huset har i snitt dragit 5 kW under natten, skulle du klara att värma huset med 2 st kupévärmare så ligger du i rätt härad.

Om det är lagom varmt överallt så drar väl huset ca 5 kW. 120kWh per dygn och det kostar 60-120 kronor per dygn (beroende på elpris)

När det blir rimfrost på huset syns alla energiläckor då rimfrosten smälter vid läckorna först.


Prototypen
 
Är det en gammal panna bör man inte köra med låg temp. då kortar du livsländen, sen hänger det på ifall du har en beredare eller vv-slinga i pannan.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.