Har så smått påbörjat nätverksbygge i huset och tänkte klämma in ett och annat rj45-uttag i väggarna i samband med renovering men har fastnat lite vid själva kabeln. Det är många som rekommenderar Deltacos CAT6 U/UTP-kabel men den är lite dyrare än DIY-butikernas egna märken, t.ex. Exibel hos ClasO för 549 kr/100 m, Luxorparts från Kjelle för 499 kr/100 m eller Biltemas för 529 kr/100 m. Som jämförelse kostar Deltaco TP-45H ca 800 kr /100 m.

Är det någon som provat de billigare kablarna och isf, hur är de att jobba med? Är Deltaco värd 50% mer?
 
Jag har bara erfarenhet av kjells kabel och tycker den fungerat bra. Se till att dra 20mm rör så får du med lätthet in 2st cat6 kablar. Glöm inte att använda kabel glid så riskerar du inte att dra av kablarna.

304290_67423.tif
https://www.kjell.com/se/produkter/...vsGBkxHmMNhKcUsF3CcaAsOsEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Det viktiga är att du får själva rören på plats och att de är ordentligt klamrade så kan du dra i kabel senare när behov uppstår. Så klart bättre att göra nu men gör du bara rätt med slangen så ska det gå att göra i efterhand.
 
richardtenggren
Jag kör PM Flex färdig i rör :)
 
richardtenggren richardtenggren skrev:
Jag kör PM Flex färdig i rör :)
Ja, hade det inte varit för att de kostar 2-3x mer än slang och lös kabel hade jag också gärna gjort det...
 
För att få kallas CAT6 (5, 5e, 6, 6A, 7...) måste de uppfylla kvalitetskraven för respektive CATegori. Således *ska* det inte spela någon roll vilken kabel du köper, så länge den är den valda CAT-standarden.
Jag har med framgång och helt utan problem använt Biltemas kabel (CAT5e, för *länge* sedan) och Kjells CAT6 (Nuvarande installation, 6-8 år sen) Stabil gigabitlänk överallt sedan start.
Du *bör* inte köpa mindre än CAT6 idag. Se även https://en.wikipedia.org/wiki/Category_6_cable
Tänk också på att kontakteringen av kabeländarna är den svagaste punkten för att få hela länken certifierat CAT6! (Tvinna upp för mycket och det kanske bara blir 100 Mbit/s)
 
L
Billiga kablar brukar ha ledare av typen CCA och inte ren koppar, det kan ha betydelse om du tänker köra PoE, då vill man inte ha för hög resistans.
 
  • Gilla
richardtenggren
  • Laddar…
Atel har bra pris på CAT6A 23awg, då sitter man ganska säkert för alla tänkbara applikationer, speciellt lite mer krävande PoE. Gjort gång på ett par trummor av deras kabel och mkt nöjd hittills.

https://www.atel-electronics.eu/produkt.php?hash=07264

Det är ganska kraftig kabel dock, det går inte med vilka kontakter/uttag som helst. Men fast installation är jag hellre safe then sorry, skjuter gärna lite över målet och hoppas att jag slipper bry mig på många år.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.