Anta att du av någon anledning har en entreprenör som påbörjar bygget av tex en vägg, och sedan är det en annan entreprenör som faktiskt slår i sista spiken. OM väggen rasar vilken entreprenör är då skyldig att bygga upp den igen? Anta oxå att den ena entreprenören vägrar åtgärda kan man då "tvinga" den andra att göra det??
 
Det var en bra fråga du ställde!
Snart kommer vi att vara i samma situation.
Dom som bygger ytterväggarna är inte samma som bygger innerväggarna och taket.
Den som gör golvvärme i grunden är inte samma som gör det på övervåningen. Om något görs fel vem ska man klaga på? :-/
Vi kommer att vara byggherre och projektledare= börjar inse att vi kommer att bära ansvaret också.
Det gäller att vara på plats vid varje moment.
 
Och hur lätt är det??? Våra snickare höll ibland på till 0130 på nätterna... Tips, om du kan åk förbi en gång om dan minst!!!
 
Sweli, hur många hantverkare är inblandade i ditt bygge?? hör gärna av dej framåt och berätta hur det går... /cattis
 
EN MASSA!
Listan:
Grundgubben, ska också göra värmegolvet på grundplattan, och resa ytterväggarna.
Golvvärme på övervåningen görs av en annan firma.
Snickarna som ska göra innerväggarna och taket, som ska få hjälp av grundgubben för att lifta gavlarna till dom 4 kuporna på övervåningen som också är i betong.
El-killarna, tack och lov är samma som ska göra Tele/data/TV installation. Ingår IHC-system för el.
VVS killen som ska hjälpa till att lägga kakel och klinkers.
Och vi som ska måla hela huset inne och ute och ska installera centraldamsuggaren och Larm, sätta ihop köket och göra lite till så att prislappen inte stiger för mycket.
Har aldrig gjort det förut (bygga nytt menar jag), det blir en utmanning! ;D
 
Det är väl den som orsakar felet som är skyldig att åtgärda det. På något annat sätt kan det inte fungera. Det svåra kan vara att avgöra vem som är skyldig. Särskilt svårt blir det när man har olika entreprenörer som skyller på varandra. Detta är en risk som man får ta när man anlitar flera olika entreprenörer.
För att skydda sig tycker jag man ska se till att dokumentera allt. Om du inte redan har en digitalkamera eller videokamera så spring till affären och köp en. Åk till bygget varje dag och plåta/filma varenda skrymsle. Sen kan det kanske hjälpa med en byggfelsförsäkring också.
 
:) Jaså inte fler. Jag fick en känsla av att du hade ett helt fotbollslag med gubbar... Vi hade/har ungefär lika många men det räcker ju att en gör fel så blir de andras jobb lidande. Vissa fel upptäcker man inte förrän det är försent... Lycka till det går säkert bra. //cattis
 
Tack Cattis!
Dom flesta jag har sett på forumet har samma fimrma som reser huset. Det jag ser som ett litet problem är att det är inte samma firma som reser hela huset och samma när det gäller golvvärme. Detta p g a att snickarna har inte erfarenhet att resa betongväggar. Men jag hoppas att dom kan samarbeta och komma överens om när dom ska göra vad och att verkligen dom är där när dom säger att dom ska vara.
Det är flera som säger att några lovar att komma och kommer inte till bygget för att dom har haft något annat "brand att släcka". Men man hoppas på att det ska fungera ändå.
 
;D Du kan ju göra ett studiebesök hemma hos mej... Alla dök upp i tid och kom som dom skulle men vad hjälper det när en inte förstod sin uppgift...
 
Det har du rätt i. Var glad att dom kom och gjorde jobbet.
En kompis hade avtalat en firma som skulle bygga deras hus i lösvirke. Priset och allt var klar.
Dom byggde grunden och sedan sa att tyvärr kunde dom inte fullfölja avtalet för att huset skulle bli dyrare än vad dom hade avtalat. Huset skulle bli klar om några månader. Nu sitter dom med jurister och inget hus :-/
Hul kul är det?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.