Jag funderar på att köpa en dränkbar pump som en försäkring ifall jag skulle råka ut för översvämmad källare p.g.a. skyfall, för att inte vara utelämnad till Räddningstjänsten som lär ha fullt upp i dylikt scenario. Lär ju vara något som gemene man tänker på i dessa dagar.

Markförhållandena är sådana att jag tror detta är i överkant, dessutom är källaren, förutom ett rum, oinredd, med platta på mark och putsade väggar. Men som sagt, skulle dagen komma lär jag inte vara ledsen över att ha en pump redo i förrådet.

Frågor:
- Är detta helt feltänkt; utifrån gynnsamma markförhållanden, skulle min källare likväl översvämmas, kanske det är så illa att en konsumentpump gör varken från eller till?
- Förslag på pump? Har bara för att lära mig tittat på Einhell:
A: https://www.einhell.se/shop/sv-se/ge-dp-7330-ll-eco.html
B: https://www.einhell.se/shop/sv-se/ge-dp-7935-n-eco.html

Min amatörtanke är att 7935 passar syftet bättre med högre kapacitet och högre acceptans främmande partiklar. Samtidigt, 7930 klarar att pumpa bort vatten ned till 1mm (inget angivet för 7935), vilket känns som att man skulle vilja i mitt katastrofscenario? Eller man kanske är ganska nöjd med räddad källare och kan tänka sig att moppa upp 1mm?

Tankar och förslag på pumpar mottages tacksamt!
 
Om du sätter pumpen i ett hål/sänka en bit under den normala golvnivån behövs ingen pump som suger ner som en våtsug...
 
risken är att du även behöver ett elverk för att nyttja pumpen
 
  • Gilla
Totte_S
  • Laddar…
D daugaard skrev:
risken är att du även behöver ett elverk för att nyttja pumpen
Absolut, det är jag med på och har beaktat. Sämsta tänkbara scenario är att ha lagt pengar på pumpen och ändå inte kunna använda den om översvämningen sker. :)
 
  • Gilla
daugaard
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.