624 läst · 5 svar
624 läst
5 svar
Steriliserade jäshink med T röd, farligt?
Hej,
Skulle göra vin av våra plommon och steriliserade hinken med T röd. I efterhand förstår jag att det inte är bra. Nu torkade jag bort det efter men sköljde inte helt rent. Kan ämnena i spriten utveckla sig under jäsningen och bli farligt?
Skulle göra vin av våra plommon och steriliserade hinken med T röd. I efterhand förstår jag att det inte är bra. Nu torkade jag bort det efter men sköljde inte helt rent. Kan ämnena i spriten utveckla sig under jäsningen och bli farligt?
Etanolen är knappast ett problem men T-spriten är denaturerad, dvs. innehåller ett ämne som gör att det smakar fan och det smittar tyvärr av lätt av sig på sådant spriten kommer i kontakt med. Är nog många som gjort misstaget att torka av diskbänken med T-sprit innan matlagning. Så du kanske skall provsmaka innan du lägger ner för mycket jobb på brygden.