Hej,

Skulle göra vin av våra plommon och steriliserade hinken med T röd. I efterhand förstår jag att det inte är bra. Nu torkade jag bort det efter men sköljde inte helt rent. Kan ämnena i spriten utveckla sig under jäsningen och bli farligt?
 
  • Gilla
Hamparaffe
  • Laddar…
T-röd innehåller till största del etanol, dvs samma alkohol som bildas när frukten jäser. Så vinet kan bara bli starkare...
 
C
Etanolen är knappast ett problem :rofl: men T-spriten är denaturerad, dvs. innehåller ett ämne som gör att det smakar fan och det smittar tyvärr av lätt av sig på sådant spriten kommer i kontakt med. Är nog många som gjort misstaget att torka av diskbänken med T-sprit innan matlagning. Så du kanske skall provsmaka innan du lägger ner för mycket jobb på brygden.
 
  • Gilla
Etnoy
  • Laddar…
T-röd är inte giftigt, men smakar pyton, även i pyttemängder
 
C cpalm skrev:
T-spriten är denaturerad, dvs. innehåller ett ämne som gör att det smakar fan
Jag har gjort eget vin och det smakade också fan.
 
  • Haha
  • Gilla
Christoffer L och 3 till
  • Laddar…
Tack, hoppas den klarar sig, men då kan jag alltid skylla på det om det smakar skit :p
 
  • Haha
  • Gilla
cpalm och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.