Menar nog att det är samma sak. 90-graders metallprofil med massor av hål. Monteras bäst med speciellt glämverktyg från Gyproc. Går också att skruva, men då måste det finnas rejält att skruva i.

 
  • fastverk_hb.gif
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Mmmm klart bökigt att skruva med dubbelgips :)

 
Lagavulin skrev:
Menar nog att det är samma sak. 90-graders metallprofil med massor av hål. Monteras bäst med speciellt glämverktyg från Gyproc. Går också att skruva, men då måste det finnas rejält att skruva i.

Vad gör detta glämverktyg egentligen? Jag har inget rejält att skruva i bakom gipsen och vill ändå sätta en hörnlist för att få rakt, snyggt och starkt hörn. Vad har de tänkt att man ska använda för skruv i den för övrigt? Vanlig gipsskruv är ju "rundad" vid skruvskallen och går inte ned långt alls i hålen. Är det tänkt man ska använda vanlig träskruv fast man skruvar i gipsen bakom?
 
det räcker med o limma dit hörnskyddet med nåt bra superlim, tex pl400, sätt några skruv så den sitter kvar, skruva bort dem dan efter

DD
 
ollesthlm skrev:
Pappremsa var nytt för mig. Alla jag pratat med inkl. färghandeln har sagt glasfiberremsa men jag ska nog testa pappremsa nästa gång :)
Det var det som sades till mig också. Och glasfiberremsor var det som ingick i det "målarpaket" som följde med huset. Men kollar man med gipsskivetillverkarna så säger (mig veterligen) samtliga att det SKALL vara pappremsor. De säger uttryckligen att man inte skall använda glasfiber eftersom dessa inte är tillräckligt styva i diagonalen (de klarar inte förskjutningar).
 
Lyfter upp en gammal tråd. Jag har problem med små glipor/sprickor mellan två gipsskivor. Det verkar som om det bakomliggande trät rör på sig och orsakar detta eftersom gliporna försvinner på sommaren men blir synliga när det är kallt.

Hur som helst har jag skurit bort lite av täcktapeten och ser att mellan gipsskivorna som är monterade är det kanske ett mellanrum på 2-3mm och det ser ut som att någon form av grovspackel är använd mellan. Det var väldigt lätt att pilla loss den och det ser ut som om det är antingen en regel bakom alternativt någon träskiva.

Min fråga är hur jag skall fixa till detta så jag slipper spricker i fortsättningen. Väggarna idag är vita och "putsade",
Min tanke är att skära ut en remsa typ 5cm bred av tapeterna och sedan pilla bort den uttorkade spacklingen/fogmassan eller vad det är mellan skivorna för att sedan fylla på mellanrummet med någontig (latexfog?). Sedan limma fast en pappremsa på detta för att sedan spackla/slipa några gånger utanpå för att komma upp i nivå med övriga väggen. Sedan målar jag vitt över med samma färg som resten av rummet, låter detta som en bra idé eller finns det bättre sätt? Tacksam för svar!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.