Det är en elektronisk trafo (switchad typ). Du lär behöva byta den eller öka belastningen för att det ska funka.
 
  • Gilla
hempularen
  • Laddar…
Den är relativt tung så jag trodde inte den var elektronisk men du rätt i faktiskt!
Det funkar fint i typ 10 min innan den slocknar och tänds igen efter ett x antal sekunder så det låter mer som överbelastning! Läser detta om den på nätet:
  • Auto-reset thermal protection
  • Short circuit and overload protection
Borde öppna innertaket och kontrollera värmeutvecklingen tror jag. Tänkte fråga först ifall det är vanligt.
 
Nej det är troligen för låg belastning. Den går igång på startströmmen som LED drar, energin räcker en stund.
Prova med halogen i en eller två av spottarna. Då borde belastningen räcka.
 
M mgorgis skrev:
Har hittat transformatorn och det är en traditionell magnetisk/spole transformator med 40-210W och det funkar med mina 9st LED spots men det som händer är att lamporna slocknar efter ca 10min och tänds igen efter några sekunder och om igen. Vad kan det vara för fel? passar inte transformatorn? det sitter ingen dimmer med, bara vanlig strömbrytare.
Vad är det för effekt på LED-ljuskällorna. Länka gärna.
 
Nu är det inte så lätt att hitta en LED elektronisk trafo när många av dem anger max 2m sladdlängd på sekundärsidan! hur noga är det där? jag har säkert 4-5m till vissa lampor
 
Längden handlar om radiostörningar. Elektronisk trafo skapar stora störningar är då ledningen lång så blir den en bra sändarantenn .
Du har troligen samma restriktion på den bef. trafon. Många ignorerar störningsproblemet.
Egentligen allvarligt. En kraftig störning kan störa ut vad som helst. Ex. pacemakern på någon som passerar på gatan (väldigt extremt osannolikt).
 
Man lär sig något nytt varje dag man lever :)
Det är en djungel allt detta! Nu ska det handlas vriddimmer ockå och frågan som ställer sig är ifall det räcker om dimmern är gjord för elektroniska transformatorer eller måste det stå specifikt för LED? jag ska inte koppla några LEDar till den direkt, men vill ändå kolla med er innan jag handlar för typ 500kr st :)
 
Dimmer för elektronisk trafo går bra , det är trafon som ska vara för LED och dimmbar samt ledlamporna med.
Fråga den du köper av, grossist så kanske dom inte vet., men fabrikanten.
 
En annan liten grej jag ska göra är att byta ut en fjädrande strömbrytare till en vanlig. Har en fjädrande dimmer med trappfunktion där "trappknappen" är också fjädrande och därmed dimrar går att dimra från båda änderna. Nu vill jag bara dimra med "huvudknappen och inte "trappknappen" i andra änden av hallen, så den senare slår bara på/av. Är det bara att ta bort fjädern eller behöver man koppla om något?

Tacksam!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.