Jag ser att mitt svar ovan var otydligt.

I ditt ojordade rum ska inte denna lampa skyddsjordas, trots att den är avsedd att skyddsjordas.
Men du behöver använda en skyddsjordad anslutningssladd till lampan, med tanke på att den kanske senare flyttas till ett rum med jordade vägguttag. Skyddsledaren i sladden blir då inte inkopplad i ditt rum med ojordade uttag, så som det ska vara.

Om du däremot gör en fast installation med t.ex EKK eller FK i rör mellan dit befintliga lamputtag eller dosa och till den plats där lampan ska monteras, då behöver inte denna ledning ha en skyddsledare. Men väljer du kabel kommer du inte undan då det knappt finns kablar utan skyddsledare.
 
  • Gilla
makeover
  • Laddar…
Ja, det är ifall det jordas upp i framtiden.

Försäljningsbolagen har normalt inga invändningar mot att ett ojordat rum utökas med fler ojordat (lamp)uttag, ej heller att ”jordade” apparater (lampor) ansluts till ojordade uttag.
 
  • Gilla
makeover
  • Laddar…
Toppen då är jag med. Om jag väljer EKK kabel, då behöver jag använda flexrör alternativ dragavlastare? Lamporna kommer att seriekopplas så det blir inga kopplingsdosor. Ovanför taket är det massa isolering så jag kommer behöva rota en hel del för att hitta alla kablar och hål
 
Ok det är alternativet över vinden som är aktuellt nu då......gäller det jag skrev i #5.
Ska du använda de lampor du länkar till som alltså ser ut att vara avsedda för fast montering och fast anslutning så kan du skippa lamputtag vid varje lampa. Annars är det egentligen ett krav.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.