Vad för materiel i kulvertledningarna, PEX/Galvrör/Koppar., med galv så är det säkert skarvar av gängtyp samt att om det är som brukligt med isolering av mineralull en massa fukt/vatten som rostat i skarvarna. Tråkigt om det är så, blir till att gräva upp allt och byta kulvert då. Kanske rören ligger i ett cementrör och då går det att få ur rören och dit med nya. Problemet är det med att få dit allt med en vettig isolering, Ny färdig kulvert med isolering och PEX ligger på ca 300kr metern, ev plus moms.
 
Jag har för mig att det är en isolerad kulvert som innehåller isolerade PVC-rör för fram och retur samt en isolerad ledning för kallvatten.
 
Dom brukar inte läcka om det inte är något radikalt som hänt som frysning eller annan påverkan. Kolla upp alla kopplingar. Har du isolerat kulverten från allt så den är helt fristående. För att se om den läcker så är det bara provtryckning som gäller. Kan du stänga av i det andra huset helt och få upp tryck på den, så ser du om det är efter kulverten som en läcka kan vara
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.