Jag heter Johan Gustafsson, Falun, och vill bara skicka ut en varning för en byggfirma i Falun.

Vi byggde en Fiskarhedenvilla och anlitade egna snickare (Plahn Bygg & Snickeri) för vi trodde att vi skulle få ett bättre resultat på arbetet om de gjorde jobbet än om Fiskarhedenvillans snickare skulle göra det.

Tyvärr fick vi problem ganska omgående med PBS, de ville tex ha fullt betalt för en lärling vilket ledde till heta diskussioner omgående.

När det var dags för slutbesiktning kom de inte trots att de blivit inbjudna och även påminda.

Vid besiktningen blev det anmärkningar på 43 punkter varav snickarna stod för ca 35 punkter (detta att jämföra med ett "normalt" husbygge där det är totalt ca 10-15 punkter enligt besiktningsmannen). Efter det att besiktningsprotokollet delats ut anlitade PBS en jurist för att försöka slippa undan.

Fortfarande ett halvår efter slutbesiktningen vägrar PBS att rätta till punkterna som de är skyldiga till och vi har kopplat in en advokat i ärendet.

Vill ni slippa problem av detta slag råder jag er att absolut inte anlita PBS (Plahn Bygg & Snickeri)
 
Som nyregistrerad kan du inte vara anonym utan måste uppge namn och ort när du ger referenser på en hantverkare. Du kan ändra i meddelandet genom att klicka på Ändra.
 
Har ni innehållit något av betalningen?
 
Jodå vi håller inne en del av betalningen, men det har visat sig nu när vi fått in offerter från två andra byggfirmor att vi endast håller inne ca 40 % av vad det kostar att få punkterna i protokollet åtgärdade.
 
Mycket tråkigt detta för er! Men tack för tipset !
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.