Vi bygger ett 1,5 plans hus (Trivselhus 325) och för att få en öppen och ljus hall har vi valt att öppna upp "halltaket" (2,5*3,5m). På ovanvåningen över hallen finns en takkupa med tre fönster och vårt problem är nu hur man kommer åt ett sådant fönsterparti för tex fönsterputs. Är det kanske en dum kombination med takkupa OCH en "öppen hall". Husritningarna har varit hos arkitekten ett flertal tillfällen men ingen har kommenterat det. >:( >:(
 
Bob_the_builder
Hehe, såg du också programmet på TV om "fuskbyggen" med oputsbara fönster mm..? :)

Tja, vad kan man göra? Stege är väl det enda raka. Dock är det väl så att fönstren knappast kommer bli smutsiga på insidan om de inte är åtkomliga (inga fingeravtryck, inga märken av blomblad, inga katter som gör nosavtryck osv osv...).

I mina föräldrars hus finns dock ett likartat problem. De har en trappa som byter riktning 180 grader halvvägs upp (fattar du..?) och där finns ett fönster på 2:a våningen. Alltså inte åtkomligt från trappavsatsen. De har en bred planka som de lägger mellan trappräcke och fönsterbräda (stabila grejer i gamla hus).
 
Vi kommer att ha samma problem. Det blir bara till att ta fram stegen.
Visst blir fönsterna smutsiga på insidan även om man inte tafsar på dem men förhoppningsvis ska det räcka med en fönstertvätt per år på fönsterna i hallen.
 
Uj ja, inte roligt. Vi har sex meter upp till högsta punkten på fönstren i vardagsrummet.... :-/

Som tur är finns det folk som försörjer sig på fönsterputsning...
 
Vad bygger ni för hus?
 
Bra fråga:) Ett timmerhus som vi ritat själva. Anledningen till att det är så högt ar att det är öppet till nock i en del av vardagsrummet, och fönstren är liksom spetsiga uppåt nocken till...
 
Ser att det är flera än jag som kommer att springa och köpa höga stegar ;D
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.