Vad kan en ungefärlig och rimlig kostnad för att anlita en arkitekt eller motsvarande för att ta fram en design på ett garage med carport?

Handlar lite om att anpassa design mot omgivningen på ett bra sätt.

Fråga två. Vad finns det för företag specialiserade på garage/förråd som ni vill rekommendera?
 
1. Motsvarande mellan 10 000 kr och 20 000 kr i arbetstid.

2. Flera kataloghustillverkare kan erbjuda nyckelfärdiga garagemodeller. Till exempel Fiskarhedenvillan. Det kanske är av intresse för dig? Jag ska dock nämna att jag inte har någon egen erfarenhet av dessa.
Illustration av olika garage- och carportmodeller för ett och två bilar, med och utan inredningsbar vind.
 
  • Gilla
Darling McFluff
  • Laddar…
Jag gav totalt 27kkr för arkitekt när jag byggde garage, vilket helt klart är i överkant. Däremot agerade han öven kontrollansvarig under byggtiden för den summan också. Sen är det även så att kommunen krånglade vilket ledde till att han behövde lägga mer tid än förväntat på att fixa underlag till startbesked.

Kan ju tillägga att min arkitekt kom in sent i processen efter att jag hade skickat in första rundan med bygglovshandlingar. Så jag hade redan en klar idé av utseende och konstruktion. Men, kommunen krävde att jag skulle ha en kontrollansvarig för att bevilja bygglov. Så jag letade efter kontrollansvarit, varpå jag kom i kontakt med denna arkitekt som gick med på att vara KA om han fick ge input på bygglovsritningarna. Gick med på det, vilket jag verkligen inte ångrar, han kom med riktigt bra kommentarer. Så jag ångrar inte de där pengarna, även om de var sura att betala.
 
  • Gilla
splinter och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.