Har ärvt ett hus som ursprungligen var en normal sommarstuga på c:a 50 m2 (ett rum med köksdel). Under de senaste decennierna har det skett tillbyggnad med 3 rum samt veranda, taket har öppnats upp till nock och huset skulle kunna ha potential. Dock har dessa nybyggnationer skett med okunniga okvalificerade snickare/VVS:are/tidigare ägare och MÅNGA fel har begåtts. Exempelvis:
1. golvet i nuvarande köksdel lutar och stengolvet är lagt så att det nästan bildas som en svag kulle i mitten
2. Vissa ursprungliga dörrar har använts där de inte passar, dvs det är glipor, låset passar inte i höjd- eller sidled med dörrkarm, någon dörr är sned och slår i golvet och går knappt att öppna, på något ställe saknas dörr osv osv
3. I badrummet har en dusch byggts med glasblock inneslutna i träblock som inte är behandlade. Det är inte tätt i alla fogar mellan kakel, vare sig i golvet eller på väggarna. Golvet lutar även här, men inte lika illa som i kök
Superskumma VVS-lösningar som inte fungerar.
4. Ett rum har byggts till där man måste kliva ned 40 cm för att komma in. Dessutom är det bara insatt två minimala fönster i rummet.
5. Lister saknas överallt. Massor av ofärdiga moment, bla delar av rumsavskiljare saknas.
6. Ventilation är inte väl utförd. Murstocken blir tex varm på sommaren, och det är inte tätat mellan denna och taket, vilket gör att det bildas kondens i innertaket. Verandan bildas också kondens pga otillräcklig ventilation.

Alltså - massor av fel överallt. Hur går man vidare för att få detta hus i normalskick? Finns det särskilda firmor som specialiserar sig på att komma och planera hur man bäst tar sig an alla problem som finns och åtgärdar dem? Har tyvärr inte tid eller kunskap att själv hålla på med detta men betalar gärna någon som kan sina saker för det, men vet helt enkelt inte vem man kontaktar för sådana här projekt.
 
Hur gammalt är huset? Hur mycket av de ursprungliga delarna, både vad gäller stomme och inredning, finns kvar och är av hyfsad kvalitet och skick?
 
Huset är ursprungligen från 1960-talet, och som jag minns det välbyggt. Har gjort bild för att försöka åskådliggöra vad som är kvar från ursprunget. Svarta linjer utefter ursprungliga grunden = ursprungliga väggar som är kvar, blåa är nybyggda väggar. Ineriört är nog nästan inget kvar.
 
  • Planritning över hus från 1960-talet med ursprungliga väggar markerade med svart och nya väggar i blått.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat:
Uppriktigt sagt tycker jag du ska fundera på om det inte är bättre att riva och ersätta med nytt hus.
 
Aj då. Ja, då behöver du nog en bra byggfirma som kan göra om allt innanför ytterväggarna.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.