J
Tänkte bygga igen korridoren mellan hus och garage med en port. Port och mellanvägg ska liva med fasad. Totalt avstånd hus-garage exakt 2m.

Problemet är att exakt under tänkta port/vägg ligger idag kantsten på högkant, så kan inte sätta plint där. På ena sidan kantstenen är det grus, andra sidan asfalt. Dörren/porten hängs i garageväggen på 95x95, så den blir helt stum, andra delen av mellanväggen hängs i fasaden. Stolpen i mitten behöver dock stöd nedtill för att inte fladdra runt.

Har ni förslag på hur man löser detta? min spontana idé är att helt enkelt skruva ner en jordskruv (100% lera) och sätta en till 95x95 innanför "ramverket". Känns inte supersnyggt bara. Vill ogärna ta bort kantstenen med risk för att asfalten blir ful.
3D-skiss av en planerad portstruktur mellan hus och garage med kantsten och jordskruv.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
J
Har börjat att kolla, stolpen i mitten får lösa sig.

Det har suttit en hel vägg här tidigare som är bortriven sen länge. Rev bort fasadbrädorna och kollade. Huset är tilläggsisolerat. Grunnar på hur man gör bäst här

1) fästa stolpen rakt mot putsfasaden (2,5" plank bakom ca 5cm puts+tegel) och skita i isolering där eller

2) bygga upp tilläggsisoleringen med 45x95 + isolering i fack och fästa stolpen på träfasaden. Dock blir ju snuttarna med 45x95 lite rangliga då de är så korta.

Ett hörn av ett hus med synlig tilläggsisolering mellan bortrivna fasadbrädor och en putsad tegelvägg.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.